Klokken 12 i dag starter Bergen kommune med å tilføre luft til det stankende Sælenvannet i Bergen. Selv om stanken er forsvunnet. Likevel frykter kommunen at den skal komme tilbake.

— Det er nå to meter oksygenholdig vann på toppen. Dette fordi det er tilført friskt vann og fordi algene nå produserer oksygen. Når algene brytes ned til høsten, blir oksygenet brukt. Bufferen vi har blir da for liten. Derfor blåser vi inn luft nå. Om nødvendig vil vi gjenta denne operasjonen til høsten, sier prosjektleder Hogne Hjelle ved Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Stank

I hele vinter var det en uutholdelig stank i nærområdende til vannet på grunn av den illeluktende gassen hydrogensulfid. Både fastboende, og bilister som kjørte forbi, kunne ikke unngå å kjenne lukten av det som minnet om råtne egg.

Laget ny del

Grunnen til at man ikke startet å tilføre luft i vinter, var at man manglet en del til et renseanlegg man hadde kjøpt på midten av 90-tallet. Nå har imidlertid Bergen kommune fått ny del.

— Firmaet som leverte utstyret gikk konkurs, og det har ikke lyktes Bergen kommune å få utlevert deler av utstyret. Det ble derfor besluttet å reparere det gamle utstyret ved å produsere nye deler, heter det videre i pressemeldingen.Blåsemaskinen settes i drift klokken 12 fredag, fra Bjørgeveien ved utløpet av vannet.

Fornøyd med at utstyret endelig er på plass? Si din mening i kommentarfeltet.