Salgssjef Lars Hindum ved Sterlings hovedkontor i København sier til Bergens Tidende at Malagaruten starter lørdag 2. november, mens første fly til Alicante tar av dagen etter.. Begge rutene skal flys en gang i uken. Braathens har allerede i dag en helårsrute mellom Bergen og Alicante på lørdager.

— På hver avgang skal vi ha minst 10 flyseter som selges til 998 kroner tur retur. Men ellers har vi en rekke prisvarianter i området mellom 1200 og 2000 kroner tur-retur, og ca 4000 kroner tur-retur for de dyreste billettene med full fleksibilitet. Fortsatt er det usolgte seter til 998. I tillegg kan vi love mange seter til 1200-1600 kroner i hele vinter, sier Hindum.

Frykter ikke

Braathens frykter imidlertid ikke den nye konkurrenten.

— Vi kjører nå en kampanje med flybilletter til 1485 kroner mellom Bergen og Alicante. Og det kommer nye kampanjetilbud i november og desember. Dessuten mener vi å ha et bedre produkt enn Sterling. Mens Sterling kun tilbyr avganger en dag i uken, kan våre passasjerer benytte seg av hele SAS/Braathenssystemet. Det vil si at man eksempelvis kan reise direkte fra Bergen en lørdag, og velge retur til Bergen via Oslo uten tillegg i prisen på en annen ukedag. Dette gir en helt annen fleksibilitet enn det Sterling kan tilby i Bergen, hevder salgssjef Arnt Haugland.

Flere vil reise

Han tror imidlertid at en ny konkurrent og flere direkte utenlandsruter gir økt reiseaktivitet. Mange bergensere har etablert seg i Alicanteområdet, noe som utløser stor etterspørsel etter flybilletter. At Sterling nå satser i Bergen, vil helt sikkert bety at flere vil reise. Braathens flyr nå hver lørdag hele året. Fra april og ut sommersesongen neste år, planlegger selskapet to avganger i uken.

Lars Hindum er overbevist om at Sterling vil kapre mange passasjerer på Vestlandet. I tillegg til Bergen, skal selskapet også starte direkteruter fra Stavanger til Alicante og Malaga.