I begynnelsen av juli ble deler av Bergen sentrum «tapetsert» med plakater der en NRK-journalist ble omtalt som pedofil.

Overvåkningsbilder fra Torgallmenningen viste at plakatene ble hengt opp natten før. Plakatene var ikke signert, men mye tydet på at en ytterliggående, venstreradikal gruppering står bak, skrev BT samme dag.

Saken ble anmeldt. Tre måneder senere står politiet uten mistenkte.

Ber vitner melde seg

— Vi har ingen nye opplysninger som har ført saken videre siden anmeldelsen kom, sier Leif Havre, politioverbetjent ved forseelsesavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Politiet har hentet inn overvåkningsbilder fra Bergen sentrum, uten at disse har gitt noe gjennombrudd i saken.

— Vi har fått inn forskjellig informasjon, men ikke kommet videre i etterforskningen, sier Havre.

Overvåkningsbilder bt.no har fått tilgang til (se øverst), viser plakataksjonistene i aksjon mellom 2.50 og 3.15 natt til torsdag 5. juli. Ut fra bildene ser det ut til å være to menn og en kvinne.

Videoen viser at flere personer går forbi i bakgrunnen, men ingen av disse har tatt kontakt med politiet.

— Ingen vitner har meldt seg. Vi er avhengige av nye opplysninger i saken, gjerne fra publikum, for å komme videre i etterforskningen, sier Havre.

Sjokkert over aksjonen

NRK-journalisten selv var sjokkert over aksjonen.

  • Meg?! Pedo? Hvem er det som går rundt og sier dette? Det er spesielt ekkelt å bli kalt for «pedo». At noen vil ha meg vekk fra skjermen er greit, men å si at jeg er pedofil? sa journalisten da bt.no snakket med ham i juli.

Programdirektør i NRK Marienlyst, Per Arne Kalbakk, oppfordret journalisten til å anmelde saken, noe han også gjorde.

— Dette er noen som har utnyttet andres kjente status og kommet med grove påstander anonymt. Vi synes det hele er veldig ugreit og jeg synes det er ille at kjente personer skal bli utsatt for slikt, sa Kalbakk i slutten av juli.

NAVN OG BILDE: NRK-journalisten ble uthengt på plakater over hele sentrum. Her på søylene på Torgallmenningen.
JON TUFTO