Mandag 28. april: Frank W. Hansen går fra møtet i bystyret til bilen han har parkert på en parkeringsplass for forflytningshemmede like ved rådhuset. Lederskikkelsen i partiet, som sier de tar spesielt vare på de svakeste i samfunnet, nyter selv godt av ordningen som gjør at forflytningshemmede står gratis parkert i sentrum.

Konen er hjemme

På dashbordet ligger «Parkeringskort for forflytningshemmet», beviset på at Hansen har rett til å parkere der han står. Det er bare én feil. Hansen er ikke forflytningshemmet. Han bruker konens kort, det fremgår av kortets nummer som avsluttes med 40F. 40 angir innehaverens fødselsår, F står for «female».

Les også:

Handikapforbundet sjokkert

Hevder konen var med

Kan bli anmeldt

Men Hansens kone er ikke med i bilen. Hun var heller ikke med da Hansen den samme morgenen dro til byen for å rekke et møte mellom gruppelederne i opposisjonspartiene. Det får BT bekreftet når vi i ti-tiden kontakter konen. Hun er hjemme.

I Forskrift om parkering for forflytningshemmede står det: «Parkeringstillatelse gir, i samband med transport av den som har fått tillatelsen, adgang til å parkere kjøretøy i hele landet på reserverte parkeringsplasser for bevegelseshemmede angitt ved offentlig trafikkskilt».

Spart tusenvis av kroner

Det er ikke første gang Hansen bruker parkeringsplasser han ikke har rett til å bruke. Onsdag 23. april er han i møte i Forliksrådet avd. 2. Hansens bil står parkert på parkeringsplass for forflytningshemmede i Peter Motzfeldts gate. Konen er ikke med i bilen. Hun forteller hun er hjemme når BT ringer.

Senere på ettermiddagen flytter Hansen bilen. Han skal på styremøte i Hordaland Pensjonistparti i Lodin Lepps gate. Her er det bekvemt nok også parkeringsplasser for forflytningshemmede. Og der står Hansens bil parkert til styremøtet er over.

Det skal ikke være første gang Hansen benytter bilen i tilknytning til arrangement i Pensjonistpartiets regi. I et brev fra Hjørdis Dale, daværende styremedlem i Pensjonistpartiet til styremedlem Rolf Sjursen i Pensjonistpartiet i Hordaland skriver hun at Frank W. Hansen bruker konens kort regelmessig, «Han skryter av at han har spart partiet for tusenvis av kroner i løpet av årene som har gått».

Skifter plass

BTs observasjoner i dagene som kommer synes å bekrefte dette. Dagen etter kjører også Hansen alene til byen. Denne gangen parkerer han på plass reservert forflytningshemmede i Sigurds gate. Hansen skulle egentlig ha vært på en høring om Bydrift i Terminus Hall, men prioriterer denne dagen andre møter.

Fredag er Hansens bil ikke i Bergen sentrum. Det er landsmøte i Pensjonistpartiet i Oslo. BT sjekker i den forbindelse parkeringsplassene for forflytningshemmede på Bergen lufthavn, men der står ikke Hansen. Det ville uansett ikke ha vært penger å spare, for på flyplassen må også de bevegelseshemmede betale for parkeringsplassene.

I går morges kjørte også Hansen alene inn til byen. Denne morgenen lå BT på hjul. Også i går stilte han seg på en parkeringsplass for forflytningshemmede.

Det er mye penger å spare på å parkere gratis i sentrum. Skulle Frank W. Hansen ha betalt for parkeringen selv, ville en dag på parkeringshuset i Klostergarasjen kommet på 100 kroner.

Meninger om saken? Diskuter her!

Bergens Tidende