— Mannen forklarte at han skulle besøke venner i Bergen. Da er det merkelig at han ikke vet navnet på noen av dem, sier politiadvokat Helge Vigerust i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen kom med fly fra Amsterdam torsdag. På Flesland fattet politiet mistanke mot 34-åringen og ville sjekke ham nærmere.

Kofferten full

I bagasjen gjorde de det spesielle funnet. Kofferten var tettpakket med kondomer.

— Det er ikke straffbart å ta med seg kondomer, men vi har sterke mistanker om hva som var mannens hensikter med turen til Bergen, sier politiinspektør Norvald Visnes.

Mistanken går på at mannen kan knyttes til hallikvirksomhet, og de mange utenlandske prostituerte som befinner seg i Bergen.

— Han har ikke gitt oss noen mer fornuftig forklaring på hva han skulle her, enn at det var for å besøke venner. Vi tror ikke på den historien, sier Visnes.

Kastes ut

Selv om mistanken er sterk om at mannen var i et straffbart ærend i Bergen, så har politiet ikke valgt å etterforske saken videre. I stedet ble mannen utvist fra landet.

— Bakgrunnen for det er at han ikke hadde midler til å livnære seg selv. Da har vi hjemmel for å bortvise folk, sier politiadvokat Vigerust.

Dermed var både mannen og kondomene på vei tilbake til Amsterdam fredag ettermiddag.