To mennesker omkom og en ble lettere fysisk skadet i trafikkulykken i Arefjord forrige fredag. Nå har politiet kommet frem til årsaken til ulykken.

Ifølge VestNytt skjedde kollisjonen fordi bilen som ble påkjørt, stanset eller bremset ned for å slippe en skolejente over veien. Hun sto og ventet i en åpning i autovernet. Lastebilen som kom bak bremset ikke, og skubbet bilen foran ut i motgående kjørefelt, hvor den ble truffet av en annen bil.

To personer omkom

Skolejenten var ikke involvert i ulykken, men var vitne til det hele på nært hold. Hun ble henvist til kommunens hjelpetjeneste for hjelp til å takle situasjonen, skriver VestNytt.

Tre biler var involvert i ulykken, som skjedde ved Arefjord i 13.30-tiden forrige uke.

— De to avdøde satt i samme bil, som kom kjørende fra Straume mot Bergen, sa operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no da ulykken skjedde.

I den møtende bilen satt en 81 år gammel mann, som kom fra ulykken med lettere fysiske skader. 81-åringen ble utskrevet fra sykehuset kort tid etter ulykken. Den 41 år gamle mannlige lastebilsjåføren ble tatt hånd om av et kriseteam på stedet.

- Ikke ideell overgang

Havarikommisjonen undersøkte ulykkesstedet før vrakene kunne fjernes.

Ifølge politiførstebetjent Thomas Sørensen, er åpningen i autovernet laget for at man skal kunne krysse veien der. Han beskriver den aktuelle krysningen jenten skulle over som «ikke ideell for å si det slik».

— Vi har vært i kontakt med kommunen om dette, og fortalt at den krysningen hadde med ulykken å gjøre, sier han til avisen.