Mannen hadde gått hjemmefra i 19.30-tiden og skulle ta seg over et jorde da det ublide møtet med kuen fant sted.

– Der sto det en ku med en kalv. Kuen tålte tydeligvis ikke hunden og gikk til angrep på mannen. Den stanget ham ned, og antakeligvis brakk han ryggen, sier operasjonsleder Sven Johannesen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Hendelsen skjedde mindre enn en kilometer fra mannens bolig, i et lite fjellområde i Meland kommune. Mannen ble funnet først over fem timer etter at han hadde gått hjemmefra.

– Han ble liggende der oppe fram til pårørende fant ham i 1-tiden. Han ble fraktet med ambulanse til Haukeland universitetssjukehus, der han nå ligger, sier Johannesen.

Ved sykehuset får NTB opplyst at skadene er alvorlige. Han ligger på intensivavdelingen og skal mest sannsynlig opereres på fredag.

Den uheldige 72-åringen fortalte til sine pårørende og redningsmannskapene at kua slett ikke hadde gitt seg etter det første angrepet.

– Den hadde ikke gitt seg og fortsatte å angripe mannen mens han lå nede. Heldigvis var det liv i ham da han ble funnet etter å ha ligget skadd i flere timer, sier operasjonslederen.