Det har gått opp og ned for dykkerfirmaet etter storbrannen på Kristiansholm i juni i fjor .

— Tiden etter brannen har vært vanskelig, for å si det forsiktig. Det har vært mye usikkerhet i forhold til hva som skal skje med tomten, sier daglig leder Hans-Jakob Faye i IMC Diving.

Tre millioner

Men nå investerer firmaet tre millioner kroner i en 375 kvadratmeter stor stålhall og en brakkerigg på 180 kvadratmeter.

— De skal være på plass i løpet av mai. Vi hadde tenkt å bestille en Rubb-hall. Men det blir en stålhall. Vi ønsker å signalisere at vi har tenkt å være her, sier Faye.

STÅLHALL: IMC Diving bestiller en stålhall av denne typen i dag.

— Heller butikk enn badeplass

IMC Diving leier tomten av Havnevesenet og har nettopp fått tillatelse til å sette opp de midlertidige byggene.

— Vi har i første omgang fått beskjed om at de kan stå i to år. Men vi tar en sjans og håper vi får være i fred her ute, sier Faye.

Byrådet har nylig åpnet for at Kristiansholm kan bli satt av til boliger og annen bebyggelse, men at sjøen skal gjøres tilgjengelig for byens innbyggere.

Et av forslagene er en ny badestrand.

- Vi ser området i et byutviklingsperspektiv, sa Lisbeth Iversen til BT da forslaget til kommunedelplan for indre havn ble presentert.

— I stedet for en badevik som bare kan brukes en uke i løpet av året, bør det være plass til oss i de nye planene. Ikke dytt oss vekk, sier Faye.

Her er forslaget til kommunedelplan for Bergen indre havn.

- Trygghet for Bergen

Dykkerfirmaet er avhengig av nærheten til sjøen og er svært fornøyd med beliggenheten på Kristiansholm.

— Det er helt nydelig her. Dessuten er det en trygghet for Bergen at vi er her. Skjer det noe på havnen - skader på et cruiseskip, for eksempel - så er vi i umiddelbar nærhet og kan rykke ut hele døgnet, sier Faye.

Les også: Byrådet må gi seg god tid med bruken av Kristiansholm. For en gangs skyld må det være fellesinteressene, ikke utbyggerinteressene som får legge premissene for bruken, mener Asbjørn Kristoffersen.

Hva mener du bør skje med Kristiansholm? Si din mening her.

ANE BØRHAUG
sthus