RUNE CHRISTOPHERSEN

— Hun var blå rundt leppene og livløs da jeg løftet henne opp, sier Ståle Myklebust.

Treåringen ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, men har etter alt å dømme ikke pådratt seg alvorlige skader.

Myklebust var med familien sin på Vannkanten i Loddefjord, da han havnet midt oppe i dramaet.

Lå med ansiktet ned

Sammen med datteren Anne Lise badet han i barnebassenget, da han plutselig oppdaget den lille jenten som fløt med ansiktet ned i vannet.

— Hun lå på den dypeste delen av bassenget. Jeg tenkte at hun var da altfor liten til å kunne svømme. Hun lå på magen med armene rett ut og beveget seg ikke. Det var ingen voksne i nærheten, så jeg løftet henne opp og fikk henne på land, forteller Myklebust.

Han ropte på vaktene, som straks kom til og ga treåringen munn til munn og hjertekompresjon. Deretter ble hun brakt til Vannkantens sykestue, i påvente av ambulansen.

— Heldigvis kviknet hun raskt til. Vi er utrolig glade for at det gikk bra med henne, sier daglig leder Rolf Tvedte i Vannkanten.

Ulykken skjedde ved 19.30-tiden i går, en halv time før stengetid. Bassenget er 110 centimeter dypt der jenten ble funnet. Bunnen skråner, slik at bassenget blir gradvis dypere. Ingen vet nøyaktig hvor lenge treåringen har ligget under vann. Hun ble sendt til sykehus for observasjon.

Fikk advarsler

— Det er rutine i slike tilfeller. Hun har ikke livstruende skader, sier seksjonsoverlege Guttorm Brattebø.

De voksne som var i følge med jenten skal ha fått to advarsler fra vaktene før ulykken skjedde.

— Vaktene reagerte på at de ikke hadde oppsyn med små barn som ikke kunne svømme, sier Tvedte. Kort tid senere skjedde episoden som fort kunne fått et tragisk utfall.

— Vi er svært nøye med at sikkerhetsreglene overholdes. Det er utrolig viktig at foreldrene passer skikkelig på barna, understreker Tvedte. Jenten har tilbrakt natten ved barneklinikken på Haukeland universitetssykehus.

— Det står bra til med henne, opplyste assistentlege Rune Tronstad ved barneklinikken til BT i går kveld.

<P/>ETTER UHELLET: Her skjedde den dramatiske episoden ved 19.30-tiden i går kveld. Treåringen ble funnet på den dypeste delen av barnebassenget.
VEGAR VALDE