Denne reven har det ikke godt! Reveskabb er høyst sannsynlig årsaken til at halen og deler av bakparten er uten pels. Dyret har kort tid igjen å leve.

Anne-Berit L. Henriksen i Moldalia på Espeland i Arna har sendt oss bildet. Hun forteller at den syke reven rusler ved huset deres. At et slikt sykt dyr rusler i nærheten av et boligområde, er skremmende, synes hun.

Revejakt

Derfor har hun kontaktet viltforvalter i Bergen kommune, Hallvard Sandven.

Han forteller til bt.no at han i kveld skal sette ut en felle for å fange det syke dyret med tanke på å få det avlivet. Reven er så plaget av reveskabb at den bør avlives for å få slutt på lidelsene den er utsatt for.

Reveskabb forårsakes av en liten midd som borer seg inn i revens hund og legger egg. Sykdommen fører til intens kløen og reven klør seg så den mister pels på en del av kroppen.

Ville dyr som får reveskabb får ingen behandling og vil dø etter 3 – 4 måneder etter at den er smittet. Da dør den av utmagring, infeksjon og uttørring. De kan også fryse i hjel om vinteren på grunn av mangel på pels.

Smitte til mennesker?

Reveskabb kan smitte til mennesker. Sykdommen er ikke farlig for mennesker, men vil gi intens kløe. Den forsvinner av seg selv etter en tid.

Også hunder og noen kattedyr – som for eksempel gaupe – kan også bli smittet av reveskabb. Kjæledyr kan få behandling hos veterinær mot reveskabb.

Viltforvalter Hallvard Sandven sier til bt.no at det for tiden er mye reveskabb i ytre del av Fana og i Arna.

En ringerunde bt.no har foretatt blant byens ti veterinærkontorer bekrefter at det fra tid til annen forekommer at hunder er blitt smittet av reveskabb. Det finnes gode behandlingsmåter mot sykdommen.


Les også: Hestejenter fikk revebesøk

VIDEO 1: Se video av revevalpene her.

VIDEO 2: Her kan du se enda mer av revene i stallen.

Har du problemer med rev der du bor? Diskuter saken i kommentarfeltet under!

PRIVAT