En 25 år gammel mann er hardt skadet etter en biljakt som gikk fullstendig galt i Sveio i Sunnhordaland i morgentimene.

— Det er en såkalt biljakt som er endt galt, bekrefter operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet fikk klokken 8.19 melding om at det var en ruset bilfører om bord på fergen mellom Halhjem og Sandvikvåg på Stord. En patrulje fra Stord ble sendt ut, men nådde ikke fram før mannen hadde kjørt i land. Han ble så forsøkt stanset ved hjelp av blålys.

Brukte spikermatter

Ifølge politiet holdt føreren i perioder svært høy hastighet, og politiet hadde grunn til å tro at han var ruset.

— Vi fikk melding om en bilist som kjørte i høy hastighet på Stord. Han stoppet ikke i kontroll ved Sveio. Da han kjørte i retning Haukaas, fikk vi koblet inn politiet i Haugesund. Vi vurderte hastigheten som så høy, at vi la ut spikermatte, sier Myklebust.

Ikke lenge etter stod bilen i brann ved Fjontunnelen i Sveio.

  • Han kjørte over matten. Ventilene i matten tappet luften gradvis, så bilen kjørte av veien og tok fyr. Vi antar at det var politifolk som tok ham ham ut av bilen. Nå er vedkommende hardt skadet og fraktet til sykehus i Haugesund, opplyser Myklebust til bt.no.

Store skader

Det var kun én person i bilen. Han er brakt til sykehus i Haugesund. Ifølge sykehuset har mannen skader i hodet, nakke, bryst og magen, samt bruddskader. Mannens tilstand er alvorlig, men stabil. Kirurgen presiserer mandag formiddag at mannens tilstand er usikker, og kan bli forverret.

— Han har mange skader og det kan oppstå komplikasjoner. Foreløpig er skadene stabile.

Politiets operasjonsleder er foreløpig ikke kjent med om det er tatt blodprøve av mannen med tanke på promille, og han synes det er for tidlig å spekulere i hvilke straff mannen vil få.

— Inndragelse av førerkort, høye bøter eller fengselstraff; det kommer an på hvilke målinger som er gjort av hastigheten.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn for å etterforske saken.

UMULIG Å STOPPE: Ifølge politiet holdt føreren i perioder svært høy hastighet, og politiet hadde grunn til å tro at han var ruset.
Ove Olderkjær (mms)
FÅR ETTERSPILL: Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn for å etterforske ulykken i Sunnhordaland.
Jan Kåre Ness / Scanpix