Klikk på pilen ved siden av bildet for å se bildeserie.

Klokken 16.25 fikk politiet melding om et innbrudd i Formannsvei i Sandviken i Bergen. Vekteren som tilkalte politiet mente at det var tyver i huset. Da politiet kom, fant de imidlertid ingen personer inne. Men ved hjelp av sporhund og beskrivelser fra vitner, fikk politiet raskt tak i den ene av to antatte gjerningsmenn.

— Han lot seg pågripe udramatisk, forteller operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt, til bt.no.

Hoppet i sjøen

Den andre personen derimot, hadde lite lyst til å snakke med politiet. Han la bena på nakken og stakk av ned mot Neumann bygg ved Sandviksboder i Sandviken. Der hoppet han like godt i sjøen og svømte inn under en av bodene.

Der fikk han ikke være lenge i fred, før politiet på nytt fikk ferten av ham. Dykkere ble bestilt for å få mannen opp og frem i lyset.

— Det er kanskje varmt på land nå, men det er fortsatt ikke så varmt i vannet. Derfor fikk vi hjelp av dykkere for å være på den sikre siden, sier Kronen.

Pågripelsen av den klissvåte gjerningsmannen foregikk pent og pyntelig, og begge to ble eskortert til politistasjonen like etter.

Kjenninger

Kronen forteller at begge de to personene har gjort seg bemerket hos politiet ved tidligere anledninger. Han kan foreløpig ikke si noe om alderen på de to, bortsett fra at de er «unge herrer». Foreløpig vet man heller ikke om det har vært rus involvert.