Natt til tredje juledag i fjor ble mannen slått ned ved pølseboden i Kong Oscars gate.

Han hadde bedt om å få pølse uten å betale. Deretter havnet han i krangel med den domfelte 27-åringen, som selv hadde kjøpt to pølser. Vitner beskriver 27-åringen som høflig.

Etter en del knuffing og krangling slo 27-åringen to ganger med knyttneven. 25-åringen falt om og besvimte. Han fikk slått av et flak av en fortann, fikk en hevelse i pannen, noen mindre kutt, og blodet rant fra nesen.

«Virret i korridoren» Ambulansepersonalet fraktet 25-åringen til Bergen Legevakt. Ifølge et journalnotat ved Legevakten virket han «...godt beruset. Ikke tilsett før etter en halvtime av lege. Da virrende rundt i korridorer. I det han forsøkes tatt inn på undersøkelsesrom går han ut. Undertegnede og lege følger etter, hvorpå han legger på sprang vekk. Ikke undersøkt av lege.»

Bt.no har vært i kontakt med mannen, som ikke ønsker å kommentere episoden.

Mild straff

Bergen tingrett har dømt 27-åringen som slo til 21 dagers betinget fengsel. De mener slagene ikke ga offeret skader som representerer legemsskade. Mannen ble derfor kun dømt for legemsfornærmelse som har lavere strafferamme.

27-åringen ble også dømt til å betale offeret 770 kroner, utgifter mannen hadde til tannlege etter slagsmålet.

Offerets «innpåslitne opptreden» i forkant av slagene var ifølge dommen sterkt medvirkende til at straffeutmålingen ble såpass mild.

Arne Nilsen (ARKIV)