I går ettermiddag pågrep og siktet politiet en 25 år gammel bergenser. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. 45-årige Asbjørn Korneliussen døde natt til tirsdag, etter all sannsynlighet av omfattende, ytre skader på hode og kropp.

Etter det BT kjenner til, holder politiet fortsatt en liten åpning for at mannen kan ha omkommet som resultat av andre årsaker. Noen av skadene skal også være eldre, noe som kompliserer bildet av dødsårsaken.

Tidligst i starten av august vil politiet få de endelige svarene på hva blodprøvene viser.

Elektroniske spor

Rigmor Isehaug, leder ved Bergen sentrums vold— og sedelighetsseksjon, sier pågripelsen kommer etter at politiet har gått gjennom elektroniske spor og vitneavhør.

— Vi har skjellig grunn til mistanke mot 25-åringen, sier Isehaug.

Hun sier politiet nå fortsetter å nøste opp hendelsesforløpet. Mye er uklart om hva som skjedde sent mandag kveld.

— Det er tidlig i etterforskningen. Det er fortsatt flere vitner som skal bli avhørt, sier Isehaug.

Om politiet vil fortsette å holde mannen i en celle, må mannen senest mandag fremstilles for varetektsfengsling. Avhørene av 25-åringen starter først i dag.

— Det er ikke klarlagt hva den endelige siktelsen vil bli, sier Svein Erik Krogvold, påtaleansvarlig i saken. I går ettermiddag hadde bergenseren ikke fått oppnevnt forsvarer.

Stakk av

Da ambulansen kom til leilighetsblokken ved Melkeplassen sent mandag kveld, var det tre personer til stede: Korneliussen selv, en kvinne i tidlig 30-årene og en tredje mann.

Men da politiet slo inn døren, to timer senere, var mannen forduftet. Bare kvinnen var til stede, får BT opplyst fra flere kilder. Hun ble av politiet på stedet omtalt som ruset og tungpustet.

Isehaug vil ikke kommentere om den siktede 25-åringen er identisk med han som var til stede da ambulansen hentet Asbjørn Korneliussen.

Verken nødtelefonen som tok imot telefonen eller ambulansen som ble sendt til Melkeplassen, skal ha oppfattet noe truende i situasjonen i leiligheten.

Korneliussen skal ha blitt oppfattet som "livløs", med tilnærmet ingen pust. Helsepersonellet på medisinsk nødtelefon gir i sånne situasjoner råd om hjerte- og lungeredning.

Oppdaget skadene

Ambulansen kjørte Korneliussen til Haukeland Universitetssykehus. Førti minutter senere ble han erklært død.

På sykehuset ble de omfattende skadene oppdaget, og det som siden ble karakterisert som "et mistenkelig dødsfall" ble meldt videre til politiet.

Rundt 30 minutter etter at politiet ble varslet, kom de første politifolkene frem til borettslaget og leiligheten der kvinnen tidlig i 30-årene bor.

Tidligere datakonsulent

Korneliussen var barnløs og bosatt på Landås, og drev tidligere et internettfirma som enkeltmannsforetak.

— Han var en forsiktig fyr som ikke stakk seg frem, sier en tidligere venn av Korneliussen.

Korneliussen var utdannet innen data, og jobbet tidligere som datakonsulent både som selvstendig næringsdrivende og for andre.