Bergenspolitiet arresterer nå nesten daglig afrikanske asylsøkere knyttet til narkotikasalg.

32-åringen fra Algerie ble observert i flere angivelige salgssituasjoner i Nygårdsparken før politiet slo til mot ham i 21-tiden mandag kveld.

— Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Tolv tatt

På drøye to uker har politiet kommet over 12 afrikanske asylsøkere som de knytter til narkotikasalg i Bergen.

— Vi merker en relativt kraftig økning av narkotikaselgende asylsøkere som kommer hit etter at de først har hatt opphold i Oslo, sier Christoffersen.

Han ønsker seg en mer helhetlig strategi for å gjøre noe med problemet. Asylsøkerne begynte å dukke opp i Bergen etter at Oslo-politiet sprengte et afrikansk narkomiljø rundt Akerselva.

— Det er viktig å jobbe helhetlig med dette. Strategien får sentrale myndigheter tenke ut. Men det er klart at raskere asylbehandling ville hjulpet - en god del, faktisk, sier Christoffersen.

— Problemet bare flyttes fra Oslo til Bergen?

— Ja, det gjør jo det. Vi ser i hvert fall at flere av de asylsøkerne vi nå tar i narkoaksjoner tidligere har vært i Oslo.

Illegale innvandrere

Asylsaken til 32-åringen fra Algerie ble stilt i bero da han stakk av fra mottaket i Oslo for snart fire måneder siden. I kjølvannet av de mange asylsøker-/narkosakene i Bergen er det også avdekket flere illegale innvandrere.

— Det gjelder tre av de 12 vi har kommet over til nå. Det er altså personer som ikke er registrert i Norge i det hele tatt. Én av dem sa i retten at han ville søke asyl i Norge, sier Rudolf Christoffersen.

MASSEARRESTASJONER: Politiet tar asylsøkere for narkosalg nesten daglig i Nygårdsparken for tiden. Bildet ble tatt under en av aksjonene nylig.
2211-TIPSER