To kjenninger av politiet er pågrepet etter en biljakt i Etne i natt.

Det begynte med at en råkjører unnlot å stanse for kontroll på E134 i Etne i 01-tiden natt til onsdag.

Bilen fortsatte i stor hastighet østover, og klarte å stikke av fra politipatruljen som fulgte etter, opplyser politiet.

Krasjet og fikk haik

Tre kvarter senere ble det via operasjonssentralen i Bergen meldt om et trafikkuhell på E134 ved Vintertun i Odda. Det viste seg å være samme kjøretøy som politiet hadde jaktet på.

— Det ble meldt at kjøretøyet var forlatt av dem som hadde benyttet det, sier Trond Friberg, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Klokken 02.17 stanset politiet en bil i Etne som kjørte vestover på E134. I baksetet fant de to menn på 40 og 52 år, begge kjenninger av politiet.

— De hadde fått haik vestover, og hadde sagt til den som ga dem haik at de hadde hatt et uhell med bilen på Vintertun, sier Friberg.

Mistenker ruskjøring

De to mennene ble pågrepet på stedet og satt i varetekt. Politiet mistenker at en av dem har kjørt bilen som stakk av fra politikontrollen.

— Ingen av de to vedgår å ha ført bilen. Begge de to pågrepne er avkrevd prøver for om mulig å påvise kjøring i ruset tilstand, sier Friberg.