Nå er den 39 år gamle mannen dømt i Bergen tingrett til fengsel i 45 dager. Han får også en bot på 10.000 kroner og idømmes sperrefrist på førerkort i tre år og seks måneder.

Straffen gjelder to forhold med ett års mellomrom.

24. mai 2012 kjørte mannen på en syklist i krysset Carl Konows gate/Fyllingsveien på vei opp mot Melkeplassen.

— En ting er å kjøre på noen...

Den 37 år gamle syklisten fløy gjennom luften og fikk et fire centimeter kutt i pannen. Han måtte sys på legevakten. Likevel stanset ikke bilføreren opp for å hjelpe.

— Bilisten som var involvert, har stukket av fra stedet. Vi ser nå etter bilen, sa operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til BT.

Politiet visste hvem bileieren var, fordi registreringsnummer ble tatt av vitner.

— En ting er å kjøre på noen. Noe helt annet er det å kjøre vekk på den måten, sa et vitne til BT etter ulykken.

Promille på 2,06

Året etter ulykken kjørte han i fylla et steinkast unna der han traff syklisten, denne gang i Herman Grans vei. Det skjedde 29. mai 2013 da han kolliderte med en bil ved 17-tiden. Han var da svært beruset.

Ifølge dommen viste prøvene en promille på 2,06. 39-åringen dømmes for å ha kjørt uten sertifikat, unnlatt å hjelpe den skadde syklisten samt promillekjøring.

Han straffes også for simpelt tyveri.

TRUFFET AV BIL: Sykkelen bar preg av sammenstøtet 24. mai 2012 i krysset Carl Konows gate/Fyllingsveien. Nå er bilføreren dømt, blant annet fordi han ikke hjalp syklisten.
Jo Hjelle