Mannen, som er en kjenning av politiet på Stord, var brakt inn til avhør i forbindelse med et båttyveri og for å ha slått ned en drosjesjåfør natt til torsdag.

Da den 23 år gamle mannen satt i avhør litt over halv syv torsdag kveld, så han sitt snitt og løp ut av avhørsrommet i politihuset på Stord.

— Hvordan kunne dette skje?

— Det var ganske enkelt. Han bare la på sprang. Det er ikke lov å avhøre vedkommende når de er lagt i jern, så han satt helt fri, forteller politiførstebetjent Bråtveit ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet leter fremdeles etter rømlingen, men har trappet ned innsatsen.

— Han er ikke så bemidlet, så han kommer seg ikke så langt, forteller Bråtveit.

Slo ned drosjesjåfør

Historien begynte flere timer i forveien. Den godt over snittet beduggete 23-åringen ble krakilsk da han ikke fikk drosje hjem fra Leirvik sentrum.

— 23-åringen var så full at han ble nektet taxitur. Da eksploderte han, og slo ned drosjesjåføren. Etterpå kastet han en stol inn gjennom vinduet på drosjesentralen, forteller operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ifølge Westlye skal drosjesjåføren ha reist seg rett opp igjen og klinket til 23-åringen.

— Vi regner med at begge forholdene blir anmeldt ved Stord lensmannskontor i dag, sier operasjonslederen.

La på svøm

En time senere fikk politiet melding om en kar som prøvde å stjele en båt i Mosterhamn i nabokommunen Bømlo.

Mannen hoppet til sjøs da han ble oppdaget, og prøvde å svømme unna politiet.

— Han la imidlertid igjen lommeboken sin på land. Da viste det seg at det var samme 23-åringen som tidligere hadde laget bråk i Leirvik. Etter litt leting, fant vi ham. Han var ganske så hissig da han ble brakt inn, forteller Westlye.

Før han tørt konstaterer:

— Han hadde en litt dårlig natt, denne karen.