Det er Firda som forteller historien om restaurantsjefen som er dømt til ett års fengsel for bedrageri.

Mannen i slutten av 20-årene misbrukte betalingsterminalen til Florø-restauranten han jobbet i, slik at han fikk overført 1,18 millioner kroner til driftskontoen. 20. august tok han ut en halv million som han fylte i en koffert og fløy til Gardermoen.

Der fikk han tekstmelding om at han var etterlyst. Han valgte derfor å gå fra kofferten og ta flytoget til Oslo uten pengene. Da han senere på natten ble pågrepet på et hotell i Lillestrøm, fant politiet en tøypose med 82 300 kroner i. Kofferten ble funnet på Gardermoen, men den var tom. Tiltalte hevder han ikke vet hvor pengene har blitt av.

Mannen tilsto bedrageriet umiddelbart. Han forklarte at han hadde gjeld på over én million kroner, og at han var i en desperat situasjon da han oppdaget muligheten for å lure banken. Totalt forsvant 1,18 millioner kroner.

Retten la til grunn at tiltalte hadde spilt vekk mye av pengene. I formildende retning ble det pekt på den uforbeholdne tilståelsen og at mannen hadde vært i en vanskelig økonomisk situasjon. Florøværingen ble dømt til ett års fengsel, hvorav to måneder betinget. Han må også betale 540 000 kroner i erstatning til banken.