AUDUN STØLÅS

Illsint hoppet han inn i den skiltløse bilen og stakk av fra inspektørene fra Statens vegvesen i Hordaland under deres tekniske kontroll på Lønningsflaten ved Flesland ved 13-tiden torsdag.

Men det innebar på ingen måte at mannens adrenalin kunne slå seg til ro for dagen. Om lag 100 meter fra kontrollposten kjørte han inn til et bilhoggingsfirma på Lønningen for å kjøpe en del til bilen. Mens mannen er inne i butikken får føreren av firmaets gaffeltruck øye på den skiltløse BMW-en. Han regner med at den er innlevert for opphogging og tar tak om bilen med gaffeltrucken. Idet BMW-en blir klargjort for hogging er det en av de ansatte inne i butikken som gjør bileieren oppmerksom på det som skjer utenfor butikklokalet. Om mulig enda sintere farer mannen ut av butikken og får i siste liten reddet sitt kjære kjøretøy fra å bli et sammenpakket vrak. På ny setter han seg inn i bilen og farer av gårde.

Tom Børslid, leder for utekontrollen ved Statens vegvesen, Hordaland, sier til Bergens Tidende at mannen nå blir politianmeldt for å ha kjørt uten skilt og for å ha stukket av fra en trafikkontroll. Han risikerer en del tusener i bot.

Grunnen til at bilen ble avskiltet var at den ikke var EU-godkjent.