— Vi ble litt slappe med vingeklippingen, og vips, så fløy begge endene sin vei, forteller Anne Sigrid Totland Lunestad i Rosendal til Bergens Tidende.

— Barna er helt sikre på at det er vår and som var avbildet i Bergens Tidende i torsdag, sier hun, forundret over at fuglen kan ha flydd helt til Hjellestad.

Ved Joker Hjellestad Marina har de gått lei av alle «visittkortene» som den svære anden legger fra seg. Men i Rosendal er fuglen hjertelig velkommen hjem.

— Jeg vil heller tråkke i andelort enn i de ekle brunsneglene, sier Anne Sigrid Totland Lunestad.

Hun forteller at Kvikk og Kvakk er veldig tamme og folkekjære. De gjorde god jobb i hagen, og var velkomne gjester hos naboene, som også er plaget med brunsnegler. Nå er sjansene store for at Kvakk kommer hjem, men Kvikk er fortsatt savnet.

Fargemessig er det stor forskjell. Kvikk er hvit der Kvakk er sort. Men de er begge rødknoppender, som er det nye norske navnet på moskusender.

Hos Lunestad har de alltid nøyd seg med å klippe tuppen av vingefjærene for at fuglene ikke skal fly sin vei. Andre går mer drastisk til verks, og fjerner en større del av fjærene.

— Jeg synes det er greit at fuglene får fly litt, og så har vi vært litt for slappe med stadig å trimme fjærtuppene, sier Anne Sigrid Totland Lunestad til Bergens Tidende.

DRIVER DANK: Anden Kvakk sprader rundt i luksus på Hjellestad i stedet for å drive hagearbeid i Rosendal. Arbeidskameraten Kvikk er fortsatt savnet.<p/> ARKIVFOTO: FINN A. LILAND