INGUNN RØREN ingunn.roren@bergens-tidende.no

Den 41 år gamle bergenseren ble knivstukket i Lien klokken 16.50 torsdag. Knivstikkingen skjedde ute på gaten, og gjerningsmennene stakk av mens 41-åringen lå alvorlig skadet på bakken.

En beboer i Lien hørte skrik, og da hun kikket ut av vinduet så hun den blødende 41-åringen på bakken. Hun rakk også å se to menn som løp fra stedet. Kvinnen ringte politiet, som kom til stedet og tok hånd om den skadede mannen. Han ble brakt til Haukeland sykehus. Tilstanden hans gjorde at politiet bare fikk tatt et raskt avhør av ham.

— Vi har grunn til å tro at mannen muligens vet hvem som stod bak knivstikkingen, men han vil ikke fortelle oss det, sier vaktsjef Birger Kleppe ved Bergen politidistrikt.

41-åringen har forklart til politiet at han ble sparket i tillegg til knivstikkene i nakken. Han ble funnet på gaten utenfor Lien 9. 41-åringen bor i Bergen, men ikke i Lien.

— Den eneste beskrivelsen vi har av de to mennene som forsvant fra stedet, er at den ene hadde langt, flagrende hår, og at begge hadde lyse klær. Vi er svært interessert i alle observasjoner som er gjort i Lien fra før og etter knivstikkingen, sier Kleppe.