TRULS SYNNESTVEDT

«Fremkommelighetsproblemer for strøbil i Sandvikslien.» «Fremkommelighetsproblemer for strøbil i Øvre Heien.» «Fremkommelighetsproblemer for strøbil i Øyjordsbotn.»

«Strøbil stiller sammen med Bergen Parkeringsselskap for å bøtelegge/taue vekk biler», står det i rapporten for onsdag 19. januar.

— Det blir verre og verre. År for år blir folk stadig mer skjødesløse med parkeringen i de smaleste gatene, sier samferdselsdirektør Ove Foldnes i Bergen kommune. Han er oppgitt over enkelte bilisters manglende parkeringsdisiplin vinterstid.

I de smale gatene på fjellsiden og i bydeler som Arna og Loddefjord blir kommunenes strøbiler og brøytebiler ofte hindret i å gjøre jobben på grunn av biler som står parkerer for langt ut i gaten.

— Det betyr at brannbiler og ambulanse kan få problemer i disse gatene, noe som representerer en fare for folks sikkerhet, sier Foldnes.

Nå varsler samferdselstaten mer omfattende bøtelegging og tauing av biler som er til hinder for trafikken vinterstid.

— I mange gater får vi rett og slett ikke gjort jobben vår på grunn av feilparkerte biler, sier driftssjef Atle Kleppe.

Både han og direktør Foldnes appellerer til beboere om å vise disiplin når det parkeres i trange gater.

— Dette handler om tryggheten og sikkerhet til alle i den enkelte gate, sier Foldnes.

— Å finne en parkeringsplass som ikke sjenerer passerende trafikk, er bilistens ansvar. Og det er ingen unnskyldning at det er snø i gaten, slår han bestemt fast.

SPERRER: Vanskelig jobb for brøytebiler i trange bygater. <br/>FOTO: BERGEN KOMMUNE