Drøyt 150 gram amfetamin, innpakket i en gummihanske inne i en tennissokk. Det var politiets funn da de lørdag ransaket leiligheten til 25-åringen i Bergen.

I dag ble mannen varetektsfengslet for fire uker, fordi retten mener det er fare for at han skal begå nye narkotikaforbrytelser.Pågripelsen og fengslingen er den tredje på under et år for 25-åringen, som er en av minst 13 siktede i saken mot det politiet mener er en kriminell organisasjon kalt Squad22.

Opprulling

25-åringen ble først pågrepet i mai i fjor, etter at politiet startet opprullingen av saken da to polakker ble stanset i Sverige med 80 liter GBL i bilen.

Etter en periode i varetekt ble 25-åringen løslatt, men ble på nytt fengslet i september i fjor. Noen uker tidligere hadde politiet stoppet nok en GBL-transport, og en rekke personer ble pågrepet i Bergen.

Etter to måneder i varetekt ble 25-åringen løslatt, men et knapt halvår senere må han altså bak murene igjen. Denne gang ønsker politiet å holde ham fengslet frem til saken mot den angivelige kriminelle organisasjonen kommer opp for retten etter sommeren.

Seks polakker er allerede tiltalt i saken, og må møte i en separat rettssak i juni. Til sammen skal de ha smuglet inn eller forsøkt å smugle inn 200 liter GBL til Norge.

Statsadvokaten vurderer nå om det skal tas ut tiltale mot resten av de siktede i saken.

Hells Angels

Politiet har anbefalt at de norske siktede tiltales for organisert kriminell virksomhet.

Blant de siktede er blant annet to tidligere Hells Angels-prøvemedlemmer som har sonet lange straffer for drap. De to skal ifølge politiet ha vært sentrale i oppbyggingen av Squad22.

Medlemmer av gruppen skal blant annet ha brukt tatoveringer for å markere sin tilhørighet til organisasjonen.

Politiet mener Squad22 har skjult narkoomsetningen bak legal virksomhet i et byggefirma der flere av de siktede hadde sentrale roller.

I tillegg til GBL-import knyttes gruppen også til flere større beslag av amfetamin og metamfetamin.

25-åringen erkjenner skyld for oppbevaring av amfetaminet som ble funnet i leiligheten hans lørdag, men nekter for å ha hatt noen befatning med narkotikavirksomheten som knyttes til Squad22.