Spyttprøvene skal sjekkes opp mot eventuelle DNA-funn på stedet der sykepleierstudenten Anne Slåtten ble funnet drept forrige søndag.

Spyttprøvene blir nå sendt inn til Rettsmedisinsk institutt i Oslo. De innsamlede prøvene skal sammenlignes med det biologiske materiale som er funnet på offeret eller åstedet, dersom det lar seg gjøre å fremskaffe DNA-resultater av dette. Politiet i Førde vil tidligst tirsdag motta resultatene av analysene, skriver VG. Ifølge Dagbladet gransker politiet et fåtall navngitte menn etter drapet på sykepleierstudenten. Etterforskerne håper på en pågripelse i løpet av uken, kanskje allerede tirsdag når de får de første prøvesvarene, skriver avisen.

— Alle som vi har tatt DNA-prøve av, har status som vitner, eller de er moduskandidater. I tillegg vil våre egne folk som har vært på åstedet, avlegge prøver. Vi gjør dette for å være på forskudd i forhold til at en del folk nå reiser på ferie i løpet av den kommende tiden, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til VG.