Utestedet Engelen var stengt, men novembernatten i fjor var ikke kaldere enn at en 35 år gammel mann og flere andre ble stående igjen utenfor utestedet.

Etter først å ha irritert seg over noen menn han mente prøvde å sjekke opp konen, begynte 35-åringen uprovosert å spytte på en ukjent mann.

Da 35-åringen på tross av flere oppfordringer ikke sluttet å spytte, dyttet en kollega av spytteofferet ham i bakken. 35-åringen svarte med å slå ham flere ganger i ansiktet. Da offeret falt til bakken, fortsatte volden.

Da tok en kamerat av voldsofferet affære. Han holdt 35-åringen fast bakfra, mens offeret løp fra stedet. 35-åringen klarte imidlertid snart å komme seg løs, og spurte om mannen ville ha bråk.

På tross av at svaret var «nei», slo 35-åringen ham i ansiktet, slik at han mistet deler av en tann.

Bergen tingrett mener voldsutøvelsen er alvorlig, og viser til at det ene voldsofferet måtte få omfattende behandling av tannlege etter slåsskampen. Dommerne mener også det bare var flaks at det andre voldsofferet ikke ble mer alvorlig skadet enn et kutt over øyet.

Domstolen mener det er formildende at 35-åringen var i sykmeldt på grunn av psykiske problemer da volden skjeden. Han ble likevel dømt til 60 dager fengsel, og må betale rundt 14.000 i erstatning til de to voldsofrene.

– Dommen vil bli anket, sier forsvarer Gisle Didriksen.