Mariann Lyngstad var på vei hjem fra nattåpent på Åsane Senter, da hun oppdaget tyver utenfor arbeidsplassen sin, Rema 1000 i Søre Øyjorden, sent fredag kveld.

— De var i ferd med å lempe paller inn i en varebil, og jeg er bare utrolig lei av folk som nasker og stjeler fra oss. Så jeg løp bort til dem og sa at det kunne de ikke gjøre, forteller 21-åringen.

Den ene av de to tyvene påstod at de var der for å hente pallene lovlig, men Lyngstad gjorde det raskt klart at hun jobber i butikken, og at hun vet godt hvem som skal hente pallene.

— Da ble han ene skikkelig forbannet. Han tok tak i meg og ristet meg, og så spyttet han på meg. Han andre kom imellom og prøvde å roe situasjonen, og det klarte han. Etter hvert begynte de faktisk å løfte pallene ut igjen av bilen, sier Lyngstad.

Populære paller

— Det er stadig folk som stjeler pallene. De får omtrent 500 kroner for 10 paller, og etter det jeg har hørt er det lett å selge dem til bedrifter rundt omkring, sier Mariann Lyngstad.

Og mens tyvene slukkøret satte pallene på plass igjen, ringte Lyngstad sjefen sin, som igjen ringte politiet. Sjefen ba henne om å holde tyvene på stedet. For at hun ikke skulle være alene med situasjonen, ringte butikksjef Terje Sivertsen også til Lyngstads far som bor like i nærheten, og ba ham løpe bort til butikken.

— Jeg sa til tyvene at det ville komme noen for å snakke med dem om pallene. Da de skjønte at det var politiet skyndte de seg mot bilen.

Men far og datter Lyngstad ville ikke gi seg så lett.

— Vi stilte oss foran bilen slik at han ikke kunne kjøre. Men det gjorde han altså likevel og min far fikk et hjul over foten og skrubbsår da han falt, forklarer butikkmedarbeideren.

- Sjokkerende

Det står bra til både med Mariann Lyngstad og med faren, men de er skremte etter det som skjedde.

— Jeg var ganske skremt etter det som hendte i går, og det er selvfølgelig sjokkerende at noen kan kjøre på en mann bare på grunn av noen paller, sier den tøffe butikkmedarbeideren.

Politiet har nummeret på bilen de to tyvene kjørte i, og vil kalle eieren inn til avhør etter episoden. Lyngstads far har anmeldt bilføreren for påkjørsel.

— Jeg vil ikke verken fraråde eller anbefale folk å gripe inn i situasjoner der de ser noe kriminelt. Det er bra for oss når folk gjør en innsats, men så kan det gå riktig galt også. Det beste er nok å observere på avstand og kanskje følge etter i bil, men det er selvfølgelig prisverdig at folk gjør det de kan, sier vaktsjef ved Hordaland politidistrikt, Svein Bruarøy.

PRØVDE Å STOPPE TYVENE: - Tyvene kjørte over foten til min far da de stakk av. Det er sjokkerende at folk kan kjøre på en mann for noen paller, sier Mariann Lyngstad (21), som tok et oppgjør med tyvene uten for Rema 1000 i Søre Øyjorden da hun oppdaget dem utenfor arbeidsplassen sin fredag kveld.
FOTO: HELGE SKODVIN