Nå får ikke politiet tak i ham, og snakker kun med ham på telefon.

Forrige tirsdag møtte 36-åringen opp på Fjell og Sund lensmannskontor til det han trodde bare var en samtale. Da han skjønte at Sotra-politiet også hadde som oppgave å frakte ham til Bergen fengsel, fikk 36-åringen fart på beina.

Ikke verdt å hoppe etter

— I et øyeblikk da han sto ute og røykte løp han av gårde og kastet seg utfor en høy mur, sier politioverbetjent Bjørn Hagen.

Den erfarne politimannen løp etter, men bestemte seg raskt for at det ikke var verdt risikoen å fly etter 36-åringen.

— Vi var ganske forstøkt over det som skjedde. Det er høyt ned og det første vi tenkte var at det kunne skjære seg for ham. Det kunne lett oppstått personskade, sier Hagen.

Men det gikk helt fint med 36-åringen, som i siste dom fra Sunnmøre tingrett oppgir at han jobber som modell.

Resultatet av tigerspranget bort fra lovens lange arm, ble at han landet uten trøbbel og beinet videre mot bussholdeplassen på Sartor senter.

Politiet prøvde å løpe etter ved å ta omveien rundt hele politistasjonen, men hadde ikke sjans til å få tak i den lettbeinte bedrageren.

— Klokken var rundt halv fire på ettermiddagen, så han lyktes trolig i å blande seg med folkemengden, sier Hagen.

Bedrageri og skilpadder

Han regner ikke 36-åringen som en farlig mann. Hadde han vært det, måtte vi hatt bedre bevoktning på ham, sier Hagen.

36-åringen er tidligere straffedømt seks ganger. Den siste dommen er fra 21. juni i fjor da han ble dømt i Sunnmøre tingrett til åtte måneders fengsel for diverse bedragerier og ulovlig oppbevaring av to skilpadder. Tingretten har beskrevet 36-åringens bedragerier som kyniske. Det var denne siste dommen han nå skulle inn og sone, etter at han tidligere har fått utsatt fengselsoppholdet.

Løses via dialog

Politiet har flere ganger de siste dagene oppsøkt 36-åringens bolig på Sotra for å hente ham, men han har ikke vært til stede.

— Vi har snakket med ham direkte og prøver å løse denne saken gjennom dialog. Vi har også kontakt med advokaten hans.

- Har han sagt noe om hvorfor han fikk kalde føtter og stakk fra dere?

— Hva han har sagt ønsker jeg ikke å uttale meg om, men han var nok ikke klar over at han skulle til soning. Han hadde nok håpet å unngå fengsel. Vi er i dialog med advokaten hans for å finne en løsning, sier Hagen.

- Tar dere selvkritikk på at han klarte å stikke av?

— Det er mange forhold å ta hensyn til med personer i politiets varetekt. Hadde han vært en farlig forbryter så hadde han stått der med håndjern. Han sto ikke alene, men klarte likevel å stikke av. Det er ikke lange biten bort til murkanten, sier Hagen.

- Burde politiet hoppet etter ham?

— Ikke for en person som denne. Han er ikke farlig, men det kunne vært farlig å hoppe ned, sier Hagen.