Tekstmeldingen ble sendt fra Ingses telefon klokken 0856, trolig bare et minutt før hun ble drept med fire skudd.

Ingse hadde truffet en mann hun var blitt glad i. Forholdet holdt hun hemmelig i frykt for hvilke reaksjoner dette kunne utløse hos eks-mannen.

Politiet har ikke ført bevis for at Trond Ramsland visste om forholdet, men i går kom det frem nye opplysninger om at eks-mannen virket svært interessert i Ingses bevegelser og vaner.

Trond Ramsland skal ha spurt den ene av sønnene hvor moren pleide å parkere bilen når hun var i byen.

Den nye opplysningen kom frem tirsdag kveld, i en samtale mellom sønnen og Ingses far, Odd Rønnestad. Han vitnet i går for andre gang.

Gutten skal ha fortalt at han ble oppringt av faren tre dager før Ingse ble drept. Sønnen skal da ha fortalt faren at Ingse hadde fått ny bil, og hvilken farge bilen hadde. Han skal da ha spurt hvor Ingse pleide å parkere når hun var i byen, og fått vite at hun pleide å stå i CityPark.

Tidligere har det kommet frem at Ramsland i en telefonsamtale med sønnen virket svært opptatt av hvor Ingse og barna oppholdt seg i vinterferien.

Politiet og statsadvokaten har vist stor interesse for disse opplysningene i forhold til å bygge oppunder et motiv om at drapet var planlagt. Sjalusi og forhold knyttet til barna står sentralt.

Ramsland tilbakeviser at han visste at eks-konen hadde fått ny bil, eller hvor hun pleide å parkere. Heller ikke at hun skal ha truffet en ny mann.

— Vi hadde ikke noe dårlig forhold. Det var et ikke-forhold. Jeg har ingen interesse av hva hun foretok seg, har Ramsland tidligere uttalt.