KAREN R. TJERNSHAUGEN

Heiarop fra lyse jentestemmer gjaller gjennom Osterøyhallen. På gulvet er den røde løperen rullet ut foran trampetten, og seks gutter og jenter fra Gneist idrettslag tar løpefart og kaster seg ut i splitthopp og saltoer. Helt til slutt imponerer Ole Alexander Hjønnevåg med en himmelhøy dobbelt salto til jubel fra foreldrene og besteforeldrene på tribunene.

Det er søndag formiddag, og vinnerne av konkurransene i helgens turnstevne får vise hva de kan.

— Kjempegøy å vinne, synes Ingrid Nistad Hellum og Mette Botnevik. Sammen med lagkameratene Ole Alexander Hjønnevåg, Preben Frederich, Lene Nielsen og Karoline Kalager i Gneist stakk de av med førsteprisen i trampetthopp for juniorer lørdag.

Men på et turnstevne for barn og ungdom mellom 10 og 18 år er lek og idrettsglede likevel viktigere enn medaljer og konkurranse, mener stevneleder Kjell Røiseth.

Han har brukt halvannet år på å forberede det store idrettsstevnet, med god hjelp fra rundt 200 frivillige medhjelpere.

— Dette er det største turnstevnet i Hordaland gymnastikk- og turnkrets sin historie. Det er ikke verst å få til på et lite sted som Osterøy, sier en stolt men sliten stevneleder.

Værgudene har ikke vært helt på arrangørenes side denne helgen. På grunn av regnværet måtte hele arrangementet i går flyttes fra den splitte nye gressmatten og inn i Osterøyhallen. I tillegg ble det spektakulære avslutningsnummeret med fallskjermhoppere amputert.

— Verdensmesteren i fritt fall skulle ha hoppet, men vi fikk flyforbud på grunn av tåke, forteller Røiseth.

IMPONERTE: Juniorene til Gneist idrettsforening vant førsteplassen i trampettkonkurransen på Osterøy. Ingrid Nistad Hellum (15) i svevet.<br/>Foto: ODDLEIV APNESETH