Det største problemet til Disneyland er ikke lenger graffiti eller tenåringer som kliner i buskene. Istedet er det besøkende som sprer aske etter kremerte familiemedlemmer eller venner, skriver miceage.com.

Frem til nå har spøkelsestoget The Haunted Mansion vært den mest populære attraksjonen å tilbringe evigheten i, helt siden den første askespredningen ble registrert tidlig på 1990-tallet. Men suksessen til ”Pirates of the Caribbean”-filmene gjør at mange også blir lagt til ”hvile” blant voksfigurene i attraksjonen med samme navn.

Slipper unna

Ifølge Miceage er det Disneys politikk at ingen skal anholdes inne i parken, og dermed slipper askesprederne unna selv om de blir fanget på overvåkningskamera.

Fredag ble en kvinne observert mens hun spredde et pulver inne på ”Pirates of the Caribbean”-attraksjonen.

— Et vitne beskrev substansen som babypulver, og det forsvant raskt, sier Disneylands talsperson Rob Doughty til Los Angeles Times.

Ifølge avisen var det etter denne hendelsen at det begynte å renne inn tips fra Disneyland-ansatte om at askespredning virkelig foregikk.

Slike tilfeller skal være møysommelige for parken, som må stenge attraksjonene og rengjøre hver gang et tilfelle av askespredning er mistenkt.

Kan ikke håndheves

— Om det dreier seg om løpske begravelsesagenter som sprer asken ut av vognene i attraksjonene, ser vi selvfølgelig alvorlig på det, sier Kevin Flanagan i amerikanske Department of Consumer Affairs til Los Angeles Times, og fortsetter:

— Det er ingen hemmelighet at folk vil spre aske der de kan slippe unna med det. Men hvordan skal vi håndheve noe slikt?

Ifølge Miceage har det gått så langt at parken har anskaffet egne støvsugere med såkalte HEPA-filtere som kan fange opp kremeringsstøv, benrester og andre menneskelige etterlatenskaper.

Kunne du tenkt deg å få asken din spredt i Disneyland? Eller har du andre planer? Si din mening i kommentarfeltet under.

DE EVIGE JAKTMARKER? Mange amerikanere kunne tenke seg å tilbringe evigheten med Mikke og vennene hans i Disneyland. Nå gjør de alvor av det.
DAMIAN DOVARGANES