Klokken 22.45 fredag kveld fikk politiet i Kvam flere meldinger om at en telefonkiosk i nærheten av suvenirbutikken ved Steinsdalsfossen i Kvam var blitt sprengt.

— Vi har antatt at det var snakk om fyrverkeri, og har ikke vært på stedet. Noen har tydeligvis startet nyttårsfeiringen litt tidlig, sier operatør Frode Kolltveit ved Kvam lensmannskontor til bt.no.

Vet du noe om dette? Kontakt bt.no via vår tipstjeneste eller send oss en mail.

Ifølge Olav Tufteland, som bor i området, er det ikke første gang den gamle telefonkiosken får gjennomgå.

— Den ble sprengt litt utpå nyåret for et års tid siden. Da ble bare rutene og telefonen knust, «skallet» på telefonkiosken sto fortsatt igjen, forteller Tufteland.

Telefonkiosken ble reparert og satt opp igjen etter hendelsen. I dag er det ikke mye igjen å reparere.

— Jeg synes politiet bør ta en kikk på dette. De må finne ut hva i all verden som er blitt brukt, for det er ikke bare fyrverkeri som har gjort dette, tror Tufteland.

Metallbiter skal ha blitt funnet rundt 40 meter unna der telefonkiosken ble sprengt. Tufteland forteller at en av naboene fant rester av telefonkiosken over 60 meter unna.

— Han skrittet opp avstanden, og fikk 66 meter.

Ifølge operasjonsleder Arnold Johannesen ved Hordaland politidistrikt var det for mye annet å gjøre til å prioritere telefonkiosken fredag kveld.

— Vi hadde rett og slett ikke kapasitet, forteller han.

LITE Å REPARERE: Telefonkiosken skal ha blitt ødelagt av fyrverkeri for et års tid siden, men ble da reparert. Det spørs om den lar seg restaurere etter sprengingen i går kveld.
OLAV TUFTELAND
Olav Tufteland