Bombehundene skal gjennomsøke butikken i Homansbyen for å eventuelt finne spor etter sprengstoff.

— Vi har foreløpig svært få opplysninger om hva som har skjedd, men det er på det rene at det ble hørt et kraftig smell fra gullsmedbutikken. Da politiet kom til stedet, var vinduer og dører ødelagt, sier operasjonsleder Heidi Grundstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Få spor

Alt tyder på at det er innbruddstyver som har sprengt seg inn i forretningen Engen Juveler AS, som ligger på hjørnet av Hegdehaugsveien og Oscarsgate. Men politiet har foreløpig svært få opplysninger om hva som har skjedd.

— Vi har ingen spor etter gjerningsmenn og har foreløpig ingen opplysninger om det er tatt noe fra butikken. Vi har kriminalteknikere på stedet nå, sier operasjonslederen.

Butikken ligger i første etasje i en større boligblokk, og det ligger glasskår over et stort område. Også nabobutikker har fått skader av eksplosjonen.

Beboere våknet

Brannvesenet er på stedet og gjennomgår leilighetene i etasjen over gullsmedbutikken. Flere beboere våknet av det kraftige smellet.

— Vi er nå på stedet med alle ressurser. Så vidt vi vet er det ingen som er blitt skadd, men hva som har skjedd, vet vi ikke ennå, sier Grundstad.

Politiet fikk beskjed om eksplosjonen klokken 04.59 torsdag morgen. (©NTB)