Klokken 15.09 fikk politiet melding om at noen steiner har truffet menighetshuset i Alversund i Nordhordland.

Ingen personskader.

Ifølge politiet er det ikke meldt om personskader i forbindelse med uhellet, men det skal ha kommet en del skader på parkerte biler ved Alversund skole.

— De holder på med noe sprengningsarbeid i forbindelse med en ny gangbro. Det er i den forbindelse uhellet har skjedd, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Han forteller at politiet har vært på stedet for å kartlegge omfanget av skadene.

- Alle prosedyrer ble fulgt

Tor Egil Bjerke i Mesta er formannfor anlegget og arbeidet med nye gangbroen i Alversund. Han sier alle prosedyrer ble fulgt under sprengningen.

— Salven var dekket til påforsvarlig måte, bedre enn det som er vanlig norsk standard. Men når det skjer uhell går vi alltid gjennom rutinene, sier han.

I tillegg til at taket på menighetshuset nå mangler flere taksteiner, har etprivathus rett ved siden av fått knust en takpanne. En bil som sto parkert foran huset har fått et skar ifrontruten etter at steinene haglet tirsdag.

- Det regnet steiner

Åge Palmesen er sogneprest i Alversund. Han befant seg i menighetshuset da han plutselig hørte et smell.

— Det er utrolig at alle rutene er like hele. De har jo sprengt her med jevne mellomrom, men i dag ristet det noe mer i huset enn det bruker, og selve smellet hørtes annerledes ut, sier han.

Like etter det han beskriver som et skarpere smell enn vanlig, hørte han at det regnet stein på taket til menighetshuset.

Mens bt.no snakker med Palmesen går han ut for å se på skadene.

— Det er fem takstein som er knust. En bil like ved her har fått knust ruten. I tillegg ligger det en stor stein like foran huset her.

— Vi er takknemlige for at ingen ble skadet, sier han.

NY GANGBRO: Det var i forbindelse med byggingen av denne nye gangbroen i Alversund uhellet skjedde. - Vi har fulgt alle prosedyrer, sier Tor Egil Bjerke i Mesta.
HÅKON GLATVED-PRAHL