Mandag kveld smalt det på et anleggsområde i Norheimsund i Kvam. En planlagt sprengladning detonerte hos det som ifølge lensmannen i Kvam, Terje Kvalvik, sannsynligvis er en underentreprenør av Vegvesenet.

Like etter smalt det en gang til fra samme sprengladning, men denne gangen var det ikke planlagt.

— Detonerte senere enn planlagt

— Det var en del av sprengladningen som ikke gikk av da den skulle. Den detonerte senere, da en gravemaskin eller beltebil kjørte over området, forteller Kvalvik til bt.no.

I tillegg til at arbeidskjøretøyet fikk skader, traff sprenglegemer en tilfeldig forbipasserende bil på utsiden av anleggsområdet. Til alt hell kom ingen til skade.

- Det må ha smelt ganske kraftig siden en bil utenfor anlegget ble truffet?

— Bilen kan ha kjørt nære anleggsområdet, sier Kvalvik og påpeker at han ikke har full oversikt over situasjonen før tirsdag morgen.

Han forsikrer imidlertid at det er snakk om et arbeidsuhell, og at sprengningen var lovlig og styrt av en godkjent skytebas.

Uhellet skjedde langs Rv. 49 i retning Tørvikbygd. Kvalvik vil ikke opplyse hvilket firma som er ansvarlig for det aktuelle arbeidet på Rv. 49. ## - Prioritert sak

Etterforskningen er i gang og lensmannen har tirsdag morgen vært på skadestedet og gjort ulike undersøkelser. Han mener dette var et hendelig uhell.

— Vï har vært på åstedet i dag, har snakket med entrepenøren og gått gjennom rutinene for sikkerhet og sprengning. Det er farlig arbeid, men så langt ser det ut som alt er i orden, men at de har vært uheldig med denne sprengladningen. En salve gikk av under opprydningsarbeidet, sier Kvalvik til bt.no tirsdag morgen.

Kvam og Samnanger lensmannskontor har opprettet undersøkelsessak etter uhellet.

Bilen som kjørte forbi og ble truffet, fikk sprutningsskader, mens sjåføren slapp unna med skrekken.