btv: Se innslag om saken

16-åringen i huset hadde invitert noen venner på Halloween-fest lørdag kveld, men var ikke alene hjemme, skriver Bergensavisen.

Da klokken nærmet seg midnatt, ble festen forvandlet til et mareritt. En stor ungdomsgjeng samlet seg utenfor og ville inn.

— De tok en stor stein og banket og slo helt til det gikk hull på vinduet, forteller Astrid Mehus Sund til btv. Hun er mor til 16-åringen.

- Kun tantebesøk heretter

Faren og to voksne menn på 23 og 25 var hjemme, men måtte flykte rundt huset da gjengen prøvde å angripe. Familien fikk ringt politiet da gjengen begynte å knuse ruter.

— Heretter blir det kun gamle tanter på kaffebesøk. Vi våger ikke flere fester med ungdommer her i huset, sier Mehus Sunde.

- Tar det voldsomt alvorlig Forholdet på Hjelteryggen lørdag er nå anmeldt til politiet.

— Vi igangsetter etterforskning i saken og tar dette voldsomt alvorlig, sier politibetjent Thomas Sørensen ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Det er et kjent problem at når ungdommer har fest og er alene hjemme, så kommer det ofte uinviterte og vil inn.

— Dette var jo slett ikke noen alene hjemme fest. Normalt forventer en at når en voksen person ber dem gå, så går de. Her at det trått over nok en grense og det grundig, konstaterer Sørensen.

Politiet prøver nå å få en oversikt over hva som skjedde og hvem som var til stede. Mange sotraungdommer kan nok regne med å få en samtale med politiet i tiden fremover.

SLENGTE STEIN GJENNOM VINDUET: - Vi prøvde å stoppe dem, men da tok ungdomene den største steinen de klarte å løfte, slengte den inn gjennom entrévinduet, forteller Astrid Mehus Sunde.
STIAN HORNE, BTV
MARERITT: Astrid Mehus Sunde er fortvilet etter pøblenes herjinger lørdag.
STIAN HORNE, BTV
- SOM EN SKREKKFILM: Her er noen av de knuste hellene som lå igjen etter ungdommene.
STIAN HORNE, BTV
STIAN HORNE: