29-åringen lå lørdag kveld fortsatt på intensivavdelingen på Haukeland universitetssykehus. Tilstanden ble betegnet som alvorlig, men stabil. Tilstanden for den 24 år gamle kvinnen var også alvorlig og stabil. En 25 år gammel kvinne var lettere skadet.

Ulykken skjedde 200-300 meter fra krysset Bjørgeveien/Lyderhornsveien ved Vestkanten i 16.30-tiden lørdag ettermiddag. En svart Lotus på vei opp bakken kolliderte med en hvit Toyota som kom nedover. 29-åringen kjørte Lotusen. Det var i lørdag kveld usikkert hvor de to kvinnene hadde sittet.

Satt fastklemt

Tre ambulanser og biler fra brannvesenet og militærpolitiet på Haakonsvern ble sendt til ulykkesstedet. 29-åringen satt fastklemt i 20 minutter før mannskaper fra brannvesenet fikk ham løs.

Lotusen var totalvrak etter ulykken, og deler fra bilen lå strødd over et stort område. Også den andre bilen fikk store skader i fronten.

Luksuriøse sportsbiler av typen Lotus er kjent for å være lynkjappe. Politiet ville i går kveld ikke spekulere om fart var årsaken til den stygge ulykken.

— De to bilene kom i hver sin retning, og har av en eller annen grunn kjørt rett i hverandre. Vi vet foreløpig ikke mer om årsaken, sier operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet tok blodprøve av 29-åringen på sykehuset lørdag kveld, men Jarland sier det ikke trenger å bety at det foreligger noen konkret mistanke om promillekjøring.

- Skjedde utrolig fort

Marita Linga ble øyenvitne til ulykken da hun ventet på grønt lys i krysset ved Vestkanten. Ungene i baksetet gjorde henne oppmerksom på den svarte bilen foran dem.

— Så gikk det utrolig fort. Den hvite bilen kom nedover og kolliderte med Lotusen. Det var et voldsomt smell. Jeg så noe svart flere meter oppe i luften, men om det var selve bilen eller deler av den er jeg usikker på, forteller Linga.

KNUST: Den svarte Lotusen var totalskadd etter ulykken. Deler av bilen lå strødd.
RUNE SÆVIG