Natt til lørdag forrige uke. Klokken er halvannen time inn i det nye døgnet når Per-Arne Hestenes og kameraten mister styringen over bilen. De skjærer ut av veien og lander på et jorde.

Etter utforkjøringen som skjer ved Øvreset-svingen på vei til Utvikfjellet, forsvinner Hestenes vekk fra ulykkesstedet til fots. Politiket klarer å få tak i ham på telefon en time senere. Han forteller at han er OK.

Så blir det stille. Siden har ingen sett eller hørt fra 35-åringen.

Fredag gikk politiet i Sogn og Fjordane ut med navn og bilde av mannen.

— Det var en myk landing på et jorde. Vi hadde ikke grunnlag for å tro at det hadde tilstøtt han noe, sier Sandane-lensmann Nils-Ove Roseth.

Etteretningsarbeid

Roseth sier de ikke vet hva som har skjedd.

— Vi har brukt mye tid på etteretningsarbeid. Per i dag er det en forsvinningssak.

— Har det vært rus involvert?

— For kameraten er det mistanke om det. Når det gjelder den forsvunnende, vet vi ikke.

— Hvem av de to kjørte bilen?

— Det er ingen som vet hvem som kjørte, sier Roseth.

Leter med full styrke

Hestenes som kommer fra Hestenesøyra i Gloppen, ble sist observert ved Øvresetkrysset i Breim lørdag 8. november. Han skal da ha gått i retning bygden Reed. Hestenes er 174 cm høy. Det er ikke kjent hva han hadde på seg da han sist ble observert.

Det letes nå etter han i området fra Øvresetsvingen sør for Utviksfjellet og ut til Reed.

I politiet spekuleres det om han har skadet seg på vei vekk fra stedet. En teori går ut på at han har tatt av fra veien og forsøkt å gå gjennom en skog i området.

— Det er en del spørsmål om hvor han er her. Vi må bare finne han, sier Roseth.

Først torsdag ble det satt i gang søk etter den savnede. Det har fortsatt med full styrke i dag, men avsluttes når det blir mørkt.

— Søket vil fortsette i morgen med tilsvarende styrke, opplyser operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Firda Tidend skriver at fem partruljer fra Norske Redningshunder har deltatt i dagens søk, samt nærmere 60 personer fra Røde Kors, politiet og andre frivillige.

— Dette er en forsvinning som politiet ikke forstår noe av. Vi mistenker ikke at det har skjedd den savnede noe kriminelt. Og bilulykken han var involvert i gir heller ikke grunn til å tro at han skal være skadd, sier lensmann Nils Ove Roset i Gloppen til NTB.

SAVNET: Politiet i Sogn og Fjordane etterlyser den 35 år gamle Per-Arne Hestenes fra Hestenesøyra i Gloppen.
PRIVAT