Alle spor etter tobarnsmoren Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) stopper 14. juli — natten hun skal ha forlatt sin sovende ektemann i Loddefjord.

Selv om politiet ennå ikke har full oversikt over kvinnens mobilbruk, har etterforskerne brakt på det rene at mobiltelefonen hennes ikke har slått inn på noen basestasjoner i Norge etter 14. juli.

— Vi forsøker nå å finne ut hvem hun har hatt kontakt med på mobil i ukene før hun forsvant, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

- Snakk om stort beløp

Undersøkelser av kvinnens bankkontoer viser at det ikke har vært noen uttak etter at hun forsvant.

Ifølge ektemannens forklaring til politiet skal småbarnsmoren imidlertid ha tatt med seg en større pengesum og sitt vietnamesiske pass da hun forsvant.

— Siden det er snakk om et stort beløp, er dette noe vi nå forsøker å få verifisert, sier Salvesen.

Av etterforskningshensyn vil politiet ikke uttale seg om hvor mye penger kvinnen angivelig skal ha tatt med seg.

På tross av at kvinnen ikke har lagt igjen elektroniske livstegn i form av mobilbruk eller bankuttak den siste uken, mener etterforskerne dette ikke trenger å bety at hun er utsatt for noe kriminelt.

Kanskje ny telefon

— Hvis hun har planlagt å forsvinne, er det sannsynlig hun kan ha skaffet seg en ny mobiltelefon som vi ikke vet om. Vi etterforsker saken bredt, og holder fortsatt alle muligheter åpne, sier Salvesen.

Politiet har vært i kontakt med 22-åringens familie i Vietnam, uten at det har gitt noen svar på forsvinningsgåten. Etterforskerne sjekker nå med flyselskaper for å finne ut om hun kan ha dratt fra Norge.

— Så langt har vi bare fått svar fra Norwegian. Hun har ikke vært passasjer hos dem, sier Salvesen.

Kvinnen er nå etterlyst i hele Schengen-området. Verken hun eller ektemannen er tidligere straffedømte.

- Stukket av tidligere

Ifølge ektemannen skal kvinnen ha forsvunnet en gang tidligere.

— Den gang var hun borte et par døgn. Det er forklaringen hans på at han ventet til fredag med å melde henne savnet, sier Salvesen.

Kvinnen kom til Norge i 2004 etter å ha brevvekslet med Loddefjord-mannen i ett år. Etter få måneder giftet de seg, og i 2006 ble parets første barn født.

For en måned siden fikk paret enda et barn. Den siste sikre observasjonen av småbarnsmoren er da hun forlot barneklinikken.

  • Vi har ingen grunn til å tvile på mannens forklaring om at hun forsvant natt til 14. juli, men jobber med å få den bekreftet. Derfor avhører vi nå venner og familie, men så langt virker det som de har sett lite til henne etter fødselen, sier Salvesen.
Tor Høvik