23. juni i fjor sitter Dung Tran Larsen i sofaen hjemme i Krabbedalen. Bare fem dager tidligere har hun født en datter. Ektemannen tar et bilde av den 22 år gamle tobarnsmoren med mobiltelefonen.

— Dette bildet er det siste sikre sporet etter Dung som vi kjenner til. Noe må ha skjedd med henne ikke lenge etter, sier politiinspektør Tore Salvesen, som leder etterforskningen.

Dung ble meldt savnet en knapp måned senere, men politiet tror ikke på familiens forklaring om at hun forsvant 14. juli.

Ett år etter at bildet ble tatt, er Dung fortsatt ikke funnet. Politiet mener hun er drept, og har siktet ektemannen, hans bror og foreldre for drap.

Dungs svigermor og ektemann satt tre måneder i varetekt før de ble løslatt i fjor høst.

Nekter skyld

Familien mener Dung fortsatt kan være i live, og har stukket av, eller at hun kan ha tatt sitt eget liv. De nekter for å ha gjort henne noe, og vil ikke lenger snakke med politiet.

Etterforskerne har gjennomført omfattende søk etter Dung. De har brukt miniubåt, hagen til familien er gravd opp flere ganger, likhunder har gjennomsøkt eiendommen, og en gris er brent i forbrenningsanlegget i Rådalen. Politiet har fått hjelp av synske, og etterforskere har reist til Vietnam for å undersøke om Dung kan ha dratt til hjemlandet frivillig.

Ingen av forsøkene på å spore opp den unge kvinnen har gitt resultater. Politiet gir likevel ikke opp, og vil nå gå gjennom gamle tips for å se om det finnes aktuelle steder de ikke har lett etter Dung.

Vil ha tips

Fortsatt jobber åtte personer daglig med saken. De siste månedene har imidlertid ikke etterforskningen frembrakt nye opplysninger.

— Vi holder på til vi er ferdige med de arbeidsoppgavene som finnes. Jeg ser ikke for meg at saken blir lagt inaktiv i år, sier Salvesen.

Han håper det kan dukke opp ny informasjon som kan hjelpe politiet å løse saken.

— Det er relativt sjeldent at en savnet person er borte så lenge, uten at vi finner spor etter henne. Jeg mener det er noen der ute som vet noe vi burde ha visst, sier politiinspektøren.

Han oppfordrer folk som kan ha informasjon eller som kan ha gjort observasjoner om å ta kontakt.

- Mistanken ikke svekket

— Hvor sikre er dere på at Dung er drept?

— Retten har sagt at det er skjellig grunn til å mistenke at det har skjedd en forbrytelse, og vi har ikke funnet noe som svekker mistankegrunnlaget. Det er veldig usannsynlig at hun skal ha forlatt en nyfødt baby og en liten sønn. Det er ingen bevegelser på kontoen hennes, og foreldrene hennes har vært i Norge i månedsvis. Hvorfor skulle hun for eksempel oppholde seg i Vietnam, når familien hennes er her, sier Salvesen.

Ifølge forsvarerne til Dungs ektemann og svigermor har det siste året vært tungt for familien.

— Det er vanskelig å leve med usikkerheten. De vet ikke hva som har skjedd med Dung, og de vet ikke når denne prosessen skal ta slutt. Men de har forståelse for at politiet har en vanskelig jobb å gjøre, og er glade for at de leter etter Dung, sier ektemannens forsvarer Frode Skogvold.

Advokat Stein Erik Ottesen, som forsvarer Dungs svigermor, mener politiet snart bør avslutte etterforskningen.

— Når det ikke kommer noen nye opplysninger, synes jeg de kunne oversendt saken til statsadvokat, sier han.

SISTE BILDE: Dung Tran Larsen er fotografert av sin ektemann klokken 16.13 for ett år siden i dag. En knapp måned meldte mannen henne savnet, og sa hun hadde vært borte siden 14. juli. Politiet mener imidlertid noe skjedde med Dung kort tid etter at bildet var tatt.