Kollegene har gjennomført leteaksjon i sentrum og rundt 26-åringens leilighet på Laksevåg. 3200 personer er medlem i Facebook-gruppen der letingen organiseres.

— Jeg tror de fleste medlemmene ville blitt med i en ny aksjon, men vi aner ikke hvor vi skal lete, sier arbeidskollega og kamerat Tony Sollund.

Han var på byen med Landmark to dager før han forsvant. Da virket kameraten normal.

  • Endre gledet seg til en tur på byen og var i godt humør, sier Sollund.

Senere på kvelden kom Landmark bort fra kameratgjengen og dro aldri hjem til leiligheten sin.

Den siste sikre observasjonen av ham ble gjort i trappene utenfor Johanneskirken to døgn senere, mellom 00.15 og 00.30 natt til mandag, av en tidligere kollega.

Landmark kom aldri på jobb neste morgen.

  • Endre var kanskje den mest pliktoppfyllende av alle på jobben. Det ligner ikke ham å forsvinne på denne måten, sier Sollund.

Ubrukt konto

Siden Landmark forsvant, har det ikke vært bevegelse på bankkontoen hans. Politiet opplyser at de jobber med elektroniske spor som kan vise om den savnede har vært på internett den siste tiden.

Politiet sitter også på overvåkingsbilder fra steder der den savnede er observert før han forsvant.

Den savnede altaværingen har bodd i Bergen i fire år og beskrives av venner som svært utadvendt. Han hadde et stort kontaktnettverk. Samme kveld som Facebook-gruppen ble opprettet, rundet gruppen 1000 medlemmer.

— Responsen var enorm. Veldig mange av medlemmene har riktig nok aldri møtt Endre, men gir uttrykk for at de er bekymret og sier de vil være med på en leteaksjon. Tips som har kommet inn til oss, har kommet fra personer som ikke kjente ham, sier Sollund.

Gledet seg til julefeiring

Foreldrene til den savnede følger leteaksjonen fra Alta. Sist de var i kontakt med sønnen, var fire dager før forsvinningen.

  • Da gledet han seg til å komme hjem til jul og hadde dobbeltsjekket flybilletten hjem til Alta. Han skulle komme lille julaften. Det strået vi har å henge i nå, er at han får brukt den billetten, sier Geir Birger Landmark, faren til den savnede.

Familien berømmer arbeidskollegenes innsats med å organisere leteaksjon og spre ordet om sønnen.

  • Vi har vurdert å komme til Bergen, men har ikke noe kontaktnettverk i byen. Hvis vi kommer, blir det for å trave mellom politiet, leiligheten hans og arbeidsplassen. Vi er bedre stilt her i Alta hvor vi har et nettverk som støtter oss, sier Landmark.

Til tross for den massive internettresponsen, sitter politiet på få spor i saken. Heller ikke i går kom det inn nye opplysninger. Politiet sier de vil gjennomføre en leteaksjon om de får inn tips om hvor 26-åringen kan være.

  • Vi er klare til å innkalle troppene, men vi har ikke nok opplysninger i saken ennå, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved Hordaland politidistrikt.
Privat