– Ofte opplever vi at tipsene spriker noe. Den eneste observasjonen som er sikker er da hun forlater bopelen i kjøretøyet fredag morgen, sier lensmann Magnus Stub-Nilsen i Åsane.

Flere av tipsene skal være interessante, men politiet vil ikke si noe konkret om hvilke observasjoner som er gjort.

– Vi har samtaler med de som har gjort observasjonene, og sjekker ut sannhetsgehalten. Vi har nær kontakt med familien, og om det er noe viktig vil familien først bli orientert, sier Stub-Nilsen.

Tar i bruk webkamera

Politiet ønsker fortsatt flere tips i saken. Kjøretøyet er ikke funnet, selv om etterlysningen har gått ut til hele landet.

Visakortet overvåken fortløpende for bevegelse, men ingenting var registrert tirsdag morgen.

– Vi sjekker også andre muligheter. Bensinstasjoner, bompengeringene, ferger, og har dessuten kontakt med Statens vegvesen for muligheter for å sjekke ulike webkamera, sier Stub-Nilsen.

Ifølge politiet er det ingen tegn på at noe kriminelt har skjedd, og Stub-Nilsen håper fortsatt at tipsene skal føre frem.

Leteaksjon

Lørdag ble det organisert en leteaksjon av familie og venner, som lette etter bilen som Kleppe forsvant i.

– Vi har sett etter bilen langs alle tenkelige og utenkelige veier fra Skolten og ut til Salhus og Arna, sier Egil Åge Tveit, som er en nær venn av familien.

64 år gamle Eva Kleppe kjørte fra hjemmet på Tertnes tidlig fredag morgen, i en mørk grå Volvo 460 med registreringsnummer SR 71281. Bilen er ikke registrert i bomringen, og Tveit regner med at Kleppe må ha kjørt nordover.

Tok med Visa Den eneste hun tok med seg den dagen hun forsvant var et Visa-kort.

– Vi har sjekket og sett at det ikke har vært noe bevegelse på dette kortet i den perioden hun har vært borte. Vi har en egen gruppe som sjekker andre forhold med Visa-kortet, for eksempel om hun har tatt ut et større beløp i forkant, sier lensmann Magnus Stub-Nilsen.

– Har dere noen indikasjoner på hva som kan ha skjedd?

– Vi jobber bredt med denne saken og holder alle muligheter åpne. Vi kan ikke forholde oss til annet enn fakta, sier Stub-Nilsen

Leter

Politiet fortsetter også å holde utkikk etter den savnede.

– Vi fortsetter å lete etter den savnede og bilen, sier politibetjent Morten Klokkeide ved Arna og Åsane politistasjon.

Kleppe er 165 cm høy og har tynn kroppsbygning. Hun snakker vestlandsdialekt og har nord-europeisk utseende. Hun har mørkt, langt hår og går til vanlig i svarte klær, men politiet vet ikke hvordan hun var kledd morgenen hun forsvant.

Politiet ber folk som kan ha sett Kleppe eller bilen hennes om å ta kontakt med Hordaland politidistrikt på telefon 02800.

SAVNET VOLVO: Kleppe forsvant i en bil av denne typen, en mørk grå Volvo 460 med registreringsnummer SR 71821
Illustrasjonsfoto
POLITIET