— Det er en tung dag i dag. Det er ikke noen enkel situasjon å være i når merkedagene kommer, sier far til Endre, Geir Birger Landmark.

Det slår oss i magen. Hver gang. Det er en veldig sterk opplevelse å vente på at identiteten blir avklart. Men vi skulle så gjerne hatt en grav å gå til Geir Birger Landmark

Han forteller om et vanskelig år etter at sønnen forsvant uten spor i Bergen natt til 15. desember i fjor.

— Tomheten har vært med oss hele året. Det håpet vi hadde om å få noen svar forsvinner mer og mer. Når håpet forsvinner blir savnet enda sterkere, sier Landmark.

- Skulle så gjerne hatt en grav

Innimellom, når det kommer melding om at det er gjort funn av døde personer i Bergen, følger foreldrene med.

— Det slår oss i magen. Hver gang. Det er en veldig sterk opplevelse å vente på at identiteten blir avklart. Men vi skulle så gjerne hatt en grav å gå til, sier Landmark.

Nå er de usikker på hvordan julen blir.

— Vi er spente på oss selv. På hvordan vi vil takle det. I fjor var det en mer opphetet situasjon. I år har vi gjort unna et år med tanker og frustrasjon. Savnet blir større i år. Det blir mer ettertanke, tror faren.

Takker Endres venner

Julaften skal feires med gode venner og familie.

— Vi vil prøve å gjøre det så naturlig som mulig. Vi kommer ikke til å stikke fra de tradisjonene vi har.

Han ønsker å hilse til Endres venner i Bergen og takke dem for all hjelp og støtte.

— De har vist mye omsorg. Vi vil takke dem og ønske dem en god jul, sier Geir Birger Landmark.

Tomheten har vært med oss hele året. Det håpet vi hadde om å få noen svar forsvinner mer og mer. Når håpet forsvinner blir savnet enda sterkere Geir Birger Landmark

Resultatløse søk

Tony Sollund var på byen med Endre Landmark to dager før han forsvant. Da skal kameraten ha gledet seg til en tur på byen og var i godt humør. Senere på kvelden kom Landmark bort fra kameratgjengen og dro aldri hjem til leiligheten sin.

Den siste sikre observasjonen av ham ble gjort i trappene utenfor Johanneskirken to døgn senere, mellom 00.15 og 00.30 natt til 15. desember. Landmark kom aldri på jobb neste morgen.

Siden har familie, venner og kolleger engasjert seg. Det har vært flere leteaksjoner. Alle uten resultat.

— Snev av håp

Tony Sollund startet Facebook-gruppen «Hvor er Endre?». Den har i dag 4952 medlemmer.

— De fleste har gitt opp. Men innerst inne har vi likevel et lite snev av håp om at vi skal få noen svar, sier Sollund.

Hans tanker går til Endres foreldre i dag.

— 15. desember er en dato som jeg kommer til å huske lenge. Jeg har vel akseptert at han er borte. Men foreldrene bør få et svar på hva som skjedde, sier kameraten.

— Det har vært diskutert i Facebook-gruppen om vi skulle samle inn penger til å leie en privatdetektiv. Men jeg vet rett og slett ikke helt hva vi skal gjøre. Vi har absolutt ingen spor å gå etter, sier Sollund.

SAVNET: Endre Landmark hadde på seg mørk hettegenser, sort dongeribukse, og frakk da han sist ble sett.