• Dette kunne blitt en livsfarlig lek, sier politiet.

Denne tyverimeldingen kommer fort i kategorien kuriøs:

Klokken 18.50 tirsdag ble politiet i Hordaland oppringt av en togleder som sa at en dresin var stjålet fra Haukeland Arna.

Togentusiast «pågrep» to

— Den var sett i retning Midttun, men ble så plutselig observert i retning Arna, sier politiets operasjonsleder Terje Hilland.

Ved Espelandshallen i Arna hadde Morten Larsen allerede grepet inn. Han er medlem av Norsk Jernbaneklubb og har vært toginteressert siden han var gutt. Han bor selv på Haukeland, like ved stedet der dresinen ble stjålet.

— Jeg parkerte bilen min over jernbanesporet, slik at de ikke skulle komme seg videre. Det var to ungdommer på dresinen, en gutt og en jente. Jeg tok hånd om gutten til politiet kom, sier Larsen.

SPERRET: Morten Larsen parkerte bilen sin over togsporet på Espeland. Dermed var det umulig for tyvene av dresinen å komme forbi.
PER LINDBERG

Han ser svært alvorlig på saken.

— Dresinen var forsvarlig låst på Haukeland, men kjettingen ble brutt opp. Dette er en livsfarlig lek. Det kan nemlig komme tog. Nylig var folk i sving med vedlikeholdsarbeid på sporet. Derfor kan et slikt tyveri ende med tragedie, sier Larsen.

Enkel oppgave

Senere kom Arne Heggernes til, også han togentusiast, og banemester på Gamle Vossebanen. Senere på kvelden trillet Heggernes dresinen hjem, slik at den ikke igjen skulle havne på avveie.

Operasjonsleder Hilland forteller at politiet hadde en enkel oppgave med å ta seg av rømlingene på dresinen.

— De hadde ikke så mange muligheter ettersom de ble stanset. Den går ikke akkurat på gummihjul.

- Kunne kommet et tog

Han vet ikke noe mer om omstendighetene, men spekulerer i at dresintyveriet kan dreie seg om noen som har sett på dette som en «veldig moro» ting å gjøre.

— Men det kunne jo faktisk ha kommet et tog, og mot toget taper du fort, sier Hilland.

— Tyvene kunne jo ikke ha kontroll på hva som ville komme rundt neste skinnesving. Dette kunne blitt livsfarlig, slår han fast.

Politiet i Åsane rykket ut på saken, og har snakket med de to impliserte.

— Vi har notert personalia på dem, sier Hilland.