Mannen ble fengslet på grunn av gjentakelsesfaren.

Den 26 år gamle mannen ble i helgen pågrepet og siktet for å ha sex med en mindreårig jente på et offentlig toalett i Bergen. Det var en vaskehjelp som varslet om overgrepet.

– Vi mener det foreligger en kvalifisert gjentakelsesfare, og at det vil støte allmennheten om personen går fri, sier politiadvokat Magne Kvamme Sylta.

De to skal ha truffer hverandre på nettet høsten 2006. Den 14 år gamle jenten blir avhørt i dag.

Chattet

Den siktede 26-åringen, som tidligere er dømt for sexforbrytelser, har forklart politiet at han møtte den 14 år gamle jenten etter å ha chattet med henne på internett.

– Han bor ikke i Bergen, men har reist hit på korte besøk, og skal ha hatt samleie med jenten to ganger, sier Helge Vigerust, jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt.

Det var en vaskehjelp som i går oppdaget at noe galt var i ferd med å skje et toalett på et kjøpesenter i Bergen.

– Vaskehjelpen varslet en vekter, som igjen varslet politiet. Det er vi takknemlig for, sier Vigerust.

26-åringen har ifølge politiadvokaten innrømmet de faktiske forhold, og forklart politiet at han hadde samleie med jenten.

– Det skal ha skjedd frivillig, men jenten er mindreårig, sier Vigerust. 26-åringen har forklart politiet at han trodde jenten var eldre enn hun faktisk er, og hevdet at hun oppga en høyere alder til ham.

I morgen blir det avgjort om 26-åringen blir framstilt for varetektsfengsling, siktet for seksuell omgang med barn under 16 år.

Han er ifølge politiet dømt minst tre ganger tidligere for sedelighetsforbrytelser, blant annet for utuktig omgang med barn under 14 år.

Vegar Valde