ELISABETH LANGELAND MATRE

Store stråler kommer snart til å pryde Smålungeren igjen. Fontenen er reddet, og bergenserne kan puste lettet ut.

Etter at det ble kjent av Bergen kommune ikke hadde den millionen som skulle til for å kjøpe ny fontene da den gamle ble kondemnert, lovet byrådsleder Monica Mæland å søke Fylkesmannen om unntak i investeringsstoppen. Det slipper hun nå.

BKK har bestemt seg for å spytte i hele millionen.

Lys i fontenen

— Dette synes vi er kjempekjekt, og for oss blir det fin symbolikk med vann og kraft, sier presseansvarlig i BKK, Juliet Balgobin.

— Blir det sponsorskilt rundt Smålungeren nå, da?

— Det har ikke vært noe tema. Dette er en gave til byen, men vi håper jo fontenen kan bli hetende BKK-fontenen, prøver Balgobin seg.

Byrådsleder Monica Mæland og parksjef Sissel Lerum er selvsagt glade for nyheten om at fontenen er reddet.

— Det er vanskelig å definere hva denne gaven betyr for byen. Men det er virkelig stort, jubler Lerum.

— Det viser seg at i vanskelige tider står bergenserne sammen, og det er positivt for Bergen at det ordnet seg så raskt. Enkelte mener vi har hatt nok kronerulling nå, men når man får et slikt sponsortilbud, må vi jo være positive til det, mener Mæland.

Det blir ikke bare sprut i Smålungeren, det blir også lys, forteller prosjektleder i Grønn etat, Mogens Lock Hansen.

— Det blir en moderne versjon av den gamle fontenen. Anlegget har tre grunninnstillinger som kan kombineres på ulike måter, og i tillegg blir det et lys inne i systemet, forteller Lock Hansen.

— I farger?

— Nei, vi forholder oss nøytrale med hvitt lys.

Forhåpentlig klar til 17. mai

Tre stråler i midten skal sprute 15 meter opp, seks stråler rundt spruter 7,5 meter og ytterst blir det en krans av små stråler.

— Når kommer den nye fontenen på plass?

— Vi håper å få den klar til syttende mai, slik den opprinnelige planen var, sier Lock Hansen.

Grønn etat fikk gladmeldingen i går morges, og bestillingen på fontenen er allerede sendt av gårde til et firma i Stavanger.

Jippi!

SPYTTER I: BKK trengte ikke mange dagene på å bestemme seg for å gi en million kroner til Bergen kommune, så den nye fontenen i Smålungeren likevel kan komme på plass. - Vi står for innkjøpet, så tar kommunen seg av driften, sier presseansvarlig i BKK, Juliet Balgobin. Er vi heldig, er fontenen på plass til 17. mai. <p/>FOTO: HELGE SUNDE