KARI PEDERSEN

I går ettermiddag kom Venstre-lederen til Bergen for å møte nominasjonskomiteen. Komiteleder Liv Sæbø Fausa forsikrer at ingenting ekstraordinært ligger i det. Venstre har for vane å intervjue sine kandidater, selv om de har vært fylkets stortingskandidat ved tre tidligere valg og i tillegg er partiets frontfigur.

— Vi gjør det slik i Venstre, sier komitelederen.

Det vekte oppsikt da Bergen Venstre gikk inn for å kaste Sponheim og i stedet sende Kjell Alvheim til Løvebakken. Men Sponheim har tilstrekkelig støtte ellers i fylket til å kjenne seg trygg. 19 av 23 lokallag plasserer ham på topp.

— Sannsynligheten er stor for at vi foreslår ham på førsteplass, lyder Fausas nesten-løfte.

Andreplassen kan det bli rift om. Den tilhører nå May Britt Vihovde fra Sveio som er inne i sin andre periode som fast møtende på Stortinget.

I følge Sæbø Fausa seiler fylkesleder Kari Østervold Toft fra Sund opp som en sterk utfordrer. Ni lokallag har foreslått Vihovde på andreplass. Likevel får hun færre lokallagsstemmer enn fylkeslederen. - Her må vi veie lokallagenes innspill opp mot andre forhold og høre hva de to kandidatene har å si.

Også Kari Østervold Toft var innkalt for å møte nominasjonskomiteen i går.

— Vil dere ta opp med Sponheim den kritikken som er kommet mot ham i enkelte lokallag? spurte BT før «grillingen» startet.

— La meg si det slik: Vi vil spørre ham hvordan han vil skape entusiasme i Hordaland Venstre. Der har vi alle et ansvar, sier Liv Sæbø Fausa.

VELKOMST: Frode Hervik hilser Lars Sponheim velkommen til møtet med norminasjonskomiteen, der også Margit Aga Jordal er medlem. <br/>Foto: GISLE BJØRNEBY