• Jeg trodde først det var en tarm som hang ut, men så begynte den å røre på seg. Ganske ekkelt, sier Pål Fredric Kristiansen.

Kristiansen kommer fra Onarheim i Tysnes, og var hjemme på påskeferie da han fikk se det merkelige synet.

— Jeg sto på land og så en fugl som plutselig styrtet i havet med et voldsomt plask. Jeg trodde den var angrepet av en ørn eller en annen rovfugl, men så ingen, forteller han til bt.no

Kristiansen ble nysgjerrig og rodde ut til fuglen som lå rolig i vannet. Den flakset daft med vingene da den ble løftet opp i båten.

Levende tarm

— Det hang noe langt ut av halsen på den, jeg trodde det var en tarm. Så begynte den å bevege på seg. Ganske ekkelt! Både ålen og fuglen var halvdød, så jeg slo dem i hodet med en åre for å ta livet av dem.

Ålen har trolig nektet å avfinne seg med sin skjebne som fuglemat, og spist seg ut av halsen som slukte den. Kristiansen tok med seg fuglen på land og tok bilde av det merkelige fenomenet. Han regner med at ålen var 40 cm lang.

— Jeg dro den ikke ut, men den hang rundt 30 cm ut av halsen på fuglen.

- Sjelden fugl

Det var lokalavisen Tysnesingen som først meldte om fuglen. Da trodde Kristiansen at fuglen var en skarv.

— Jeg har snakket med en kamerat som driver med jakt og har skutt masse skarv. Han mener at dette må være en rørdrum. Den er sjelden her på Vestlandet.

SLEIP ÅL: Den lange ålen spiste seg ut av halsen til den flygende fuglen.ALLE FOTO: PÅL FREDRIC KRISTIANSEN