Den begynte med at lærere og elever møtte sotsvarte og slitne mannskaper fra Sivilforsvaret på vei ut døren. Skolen ble benyttet som base under slokkingsarbeidet på Totland.

— Ved skolestart hadde vi bare om lag halvparten av elevene her, forteller fungerende rektor på Riple skule, Sigrun Tveitnes, til Bergens Tidende. Rundt to tredeler av elevene fant veien til skolen i løpet av dagen. En rekke barn ble i forgårs kveld sendt ut av området av foreldrene sine.

— Vi brukte det meste av dagen til å snakke om det som skjedde. Vi må nok fortsette med det i dag. For det var dramatisk da brannen truet husstandene på Totland. Sigrun Tveitnes bor selv i området.

— Det var et voldsomt syn. Flammene lyste opp og røyken veltet frem. Tveitnes tror at en god del av elevene fortsatt er redde, selv om ikke alle klarer å gi uttrykk for det. På Ulsmåg skole, hvor politi og brannvesen hadde «varmestue», var det mer normaliserte tilstander.

— Vi har kjørt en helt vanlig skoledag, sier inspektør Øivind Johnsen.

— Det virker som de fleste av elevene har tatt det veldig rolig. De har nok snakket mye om dette hjemme.

Noe spenning har det likevel vært for elevene på Ulsmåg skole. To helikopterlandinger og politi- og brannbiler på skolens område er ikke hverdagskost.

— Det har vi selvsagt merket. Det er jo spennende. Men stort sett har vi hatt en vanlig dag.