• Jeg kan bekrefte at det er iverksatt etterforskning av politiets håndtering av alarmsystemet, sier Ellen Eikeseth Mjøs, leder for Spesialenheten i Vest-Norge.

Det skriver NRK Hordaland.

Som BT tidligere har skrevet, ble det installert et overvåkingskamera og alarmsystem på Askøybrua for å fange opp folk som vurderer å hoppe derfra. Dette skjedde i fjor sommer.

Koblet ut alarmen

— Jeg kan bekrefte at det er iverksatt etterforskning av politiets håndtering av alarmsystemet, sier Ellen Eikeseth Mjøs, leder for Spesialenheten i Vest-Norge.

Hun opplyser at det er gjort et vitneavhør, og at det er hentet inn lydlogg og videoopptak.

Politiet har imidlertid hatt problemer med mange falske alarmer, og koblet derfor ut alarmsystemet. Dermed var det ingen fra politiet som rykket ut da den 20 år gamle mannen klatret over gjerdet på Askøybrua 25. januar i år, selv om 20-åringen ble fanget opp av videokameraet.

Tidligere denne måneden varslet moren til den avdøde 20-åringen at hun ville anmelde Hordaland-politiet til Spesialenheten for politisaker. Nå har altså Spesialenheten sagt ja til å se på saken.

Funnet etter halvannen måned

Advokat Bengt Waldow representerer moren til den 20 år gamle mannen. I anmeldelsen stiller Waldow spørsmål til Spesialenheten både om mannen kunne ha vært reddet om politiet ikke hadde koblet ut alarmen, og om den savnede mannen kunne vært funnet om politiet hadde iverksatt søk før. 20-åringen ble funnet først fredag 13. mars.

Waldow sier til BT at han ikke ønsker å kommentere saken mens etterforskningen pågår.